De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt
Boeken

De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt

Goed nieuws voor de fans van De zeven zussen reeks! Op 5 mei 2021 is deel 7 van De zeven zussen verschenen. In eerste instantie zou dit het laatste deel van de reeks zijn, maar Lucinda Riley heeft op 23 april aangekondigd dat De zeven zussen 8 zal verschijnen. De serie stopt dus niet. Wij praten je bij.

Laatste update: februari 2023

Deel 8: Atlas, het verhaal van Pa Salt

In Atlas, het achtste deel en tevens het slot van de immens populaire Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, wordt de vraag beantwoord wie Pa Salt was en waarom hij de zussen heeft geadopteerd.
Wil jij dit boek lezen? Je kan hem nu al reserveren bij Bol.com. Reserveer het boek hier bij Bol.com

 

Update 8-7: Atlas – Het verhaal van Pa Salt zal wereldwijd gepubliceerd worden, met haar zoon Harry Whittaker als coauteur. Lucinda en Harry werkten al nauw samen aan de kinderboeken in de Beschermengel-serie. Voordat Lucinda Riley overleed, heeft zij belangrijke passages voor het boek geschreven en heeft ze gedetailleerde aantekeningen over het verhaal gemaakt. Het was haar wens dat haar zoon Harry de serie zou voltooien, aldus haar uitgever (Xander uitgevers).
Harry schrijft: “Mijn moeder heeft mij de geheimen van de serie toevertrouwd, en ik zal mijn belofte aan haar nakomen door deze met haar lezers te delen. Zij kunnen erop vertrouwen dat de hele wereld in de lente van 2023 zal weten wie Pa Salt is en waarom hij de zeven zussen heeft geadopteerd”.

De zeven zussen: De zevende zus zou origineel dus het laatste deel in de reeks zijn. Lucinda Riley had de intentie om De zevende zus te wijden aan Merope’s verhaal maar ook het verhaal van Pa Salt. Halverwege kwam ze er achter dat de verhalen onmogelijk in 1 boek te vertellen waren (als ze de verhalen tenminste recht wilde doen).  Daarom verschijnt De zeven zussen deel 8. Het boek heet Atlas: Het verhaal van Pa Salt.

Waar gaat De zeven zussen deel 8Atlas: het verhaal van Pa Salt over?

Atlas, het achtste en laatste deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, vertelt het verhaal van Pa Salt en begint in Parijs, 1928. Een voor dood achtergelaten jongen wordt in huis gehaald door een liefdevolle familie. Daar bloeit hij volledig op, maar het blijft een mysterie wie hij écht is. De jongen weigert een woord los te laten over zijn verleden. Net als hij de ellende waarvoor hij is gevlucht bijna is vergeten – evenals de belofte die hij heeft gezworen na te komen – rukt het kwaad op in Europa en weet hij dat hij weer zal moeten vluchten.

De Egeïsche zee, 2008. De zeven zussen, voor het eerst compleet, ontmoeten elkaar aan boord van de Titan om afscheid te nemen van hun geliefde Pa Salt. Tot ieders verbazing heeft hij aan de zevende zus de sleutel van hun verleden toevertrouwd – maar iedere waarheid die wordt onthuld, roept nieuwe vragen op. Kenden de zussen hun geliefde vader eigenlijk wel? En wat zijn de gevolgen van zijn lang verborgen geheimen?

Lees ook: Ben je benieuwd naar de juiste volgorde van de reeks? Wij hebben de volgorde voor je op een rij gezet.

Wanneer verschijnt De zeven zussen 8 – Atlas: het verhaal van Pa Salt?

Deel 8 verschijnt op 11 mei. Je kan het boek nu al bestellen, dan is hij met de verschijning bij jou binnen.

Het boek is vanaf nu te bestellen.

Previous Post Next Post

17 Comments

 • Reply Marion Helmich mei 30, 2021 at 20:37

  Ik wil graag op de hoogte gehouden worden

 • Reply Mieke De Bie juni 13, 2021 at 14:26

  Ik zou graag het boek over Pa Salt aankopen wanneer het uitkomt.
  Wil ook mijn oprechte deelneming aanbieden aan familie en vrienden
  van Lucinda.
  Veel te jong van ons heengegaan

 • Reply chris de grunt juni 13, 2021 at 14:29

  Ik wil ook graag op de hoogte gehouden worden

 • Reply Margaretha van Veenendaal juni 15, 2021 at 11:33

  Ik wil graag bericht krijgen als “Atlas” ’t 8e deel van Lucinda Riley is uitgekomen !!

 • Reply Marjo Bovens juni 17, 2021 at 11:58

  Beste Allen,
  Een Vriendin heeft tijdens de Italiaanse les van een mede leerling te horen gekregen dat Lucinda het boek Atlas zou hebben ingesproken.! Nu maar hopen dat het toch kan worden uitgebracht.
  Heel triest dat zij is overleden (She RIP) en we zijn allemaal super benieuwd naar Pa Salt.

 • Reply VanderAerschot Paul juni 17, 2021 at 12:51

  Mijn oprechte deelneming voor de familie van Lucinda .
  Graag krijg ik een berichtje wanneer ik het boek van Pa Salt kan aanschaffen

 • Reply Franny van Mourik juni 19, 2021 at 15:38

  Graag wil ik op de hoogte gehouden worden.

 • Reply Willy Bakker juni 20, 2021 at 18:03

  Ik hoop dat het waar is dat lucinda het boek van pa salt al heeft ingesproken. Ze wist denk ik wel dat ze er niet lang meer voor zou hebben dus het is mogelijk.

 • Reply Jasmine Maduro juni 21, 2021 at 14:43

  Ik moet wel verwerken dat ze is overleden. Ze blijft voortleven in haar boeken en in onze gedachten. Ik wacht met smart op deel 8. Hopelijk is het gauw klaar. Ondertussen lees ik een ander boek van haar.

 • Reply Mia Desmet juni 25, 2021 at 08:27

  Zelf jongste van zeven zussen heb ik met spanning gewacht op het zevende deel. nog voor het verscheen kwam het schokkende nieuws van haar dood. En net als al haar lezers blijf ik verweest achter want zij was een deel van onze vriendenkring geworden. Op meesterlijke wijze nam zij ons allemaal mee door landen en culturen die wij zonder haar nooit zouden hebben ontdekt. Nu ik ook deel zeven uit heb is dat gevoel nog ergen want net voor alle vragen een oplossing zouden krijgen breekt de draad.
  Laat ons hopen dat ze inderdaad het verhaal van Pa Salt zelf al heeft ingesproken en wij dat in haar eigen woorden zullen mogen lezen. Zonder datt achtste deel zou dit de absolute toppen van spannende literatuur worden, een zonder ontknoping,

 • Reply Yolande Lamers juni 26, 2021 at 17:14

  Oh, wat triest dat Lucinda Riley is overleden. Hopelijk is er iemand die alle gegevens voor het achtste deel van Lucinda gekregen heeft en die dit achtste deel alsnog op papier kan zetten!

 • Reply Piet de Peuter juli 1, 2021 at 13:37

  Alle delen in één keer achter elkaar uit gelezen. Schitterende boeken. Wil graag op de hoogte gehouden worden over deel 8, als dat nog uitkomt tenminste.

 • Reply Anny Schorfhaar juli 1, 2021 at 17:19

  Een fijne reeks boeken om te lezen ben benieuwd of deel 8 nog wordt uitgegeven. Helaas vernam ik dat Lucinda is overleden en dat op jonge leeftijd. Ik wens haar familie sterkte met het verlies.

 • Reply Yolanda van den brand juli 7, 2021 at 14:05

  Prachtige boeken, super geschreven. Graag zou ik een berichtje willen krijgen als het boek van Pa Salt uitkomt.

 • Reply MO juli 7, 2021 at 16:36

  Volgens Amazon, Bruna en Boekenwereld verschijnt Atlas, the story of Pa Salt op 27-10-2021. Volgens de boekverkopers.nl verschijnt Atlas, het verhaal van Pa Salt op 1-09-2022 al staat die datum nog niet vast.

 • Reply Leentje juli 22, 2021 at 16:18

  Ik zou graag op de hoogte gehouden worden. Over pa salt

 • Reply Sonja Breens augustus 4, 2021 at 09:28

  Ik wens veel sterkte aan de familie van Lucinda. Ze is veel te vroeg heengegaan.
  Ik wens op de hoogte te worden gehouden wanneer het laatste boek van de zeven zussen uitkomt.

 • Leave a Reply