De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo
Boeken

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Het boek De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo stond al langere tijd op mijn leeslijst. Ik heb hem recentelijk gekocht en gelezen en vertel je er alles over in deze recensie!

Hier gaat De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo over

Hollywoodfilm-icoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf. Vastberaden grijpt ze deze kans om naam te maken.

In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luistert Monique gefascineerd naar haar verhaal. Over het begin van haar carrière in de jaren vijftig wanneer ze naar Los Angeles trekt, tot aan haar onverwachte besluit om de spotlights de rug toe te keren in de jaren tachtig. Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen de twee vrouwen wordt steeds sterker, en naarmate het verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.

Het boek De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo stond langere tijd op mijn leeslijst en ik was er heel benieuwd naar. Dit boek gaat, zoals de naam al zegt, over Evelyn Hugo en haar zeven echtgenoten. Evelyn Hugo is een bekende actrice die vooral naam heeft gemaakt in Hollywood. Ze heeft langere tijd in de spotlights gestaan en op den duur besluit ze daar uit te stappen. Wanneer ze 79 jaar oud is besluit ze dat het tijd wordt om naar buiten te stappen met haar verhaal: ze stuurt een bericht naar een magazine en vraagt heel specifiek om Monique Grant. Niemand weet waarom, want Monique is een onbekende auteur.

Wanneer Monique naar Evelyn toe gaat, met het idee dat ze alleen voor een interview komt, blijkt dat Evelyn wil dat Monique een biografie schrijft. Vanaf het eerste moment word je meegenomen in het verhaal en lees je over alle echtgenoten van Evelyn Hugo. Je leest waarom ze met de echtgenoot trouwt, wat er in de tussentijd plaatsvindt en waarom ze uit elkaar gaan.

‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo behoort nu al tot een van mijn favorieten van 2022’

Je komt er al snel achter dat Evelyn iets te verbergen heeft, maar je weet niet wat. Dit zorgt ervoor dat je continu wil doorlezen om achter het geheim te komen. Ik heb enorm genoten van dit boek. De schrijfstijl is zo fijn: je vliegt er doorheen en je wil continu doorlezen. Het voelt alsof dit verhaal waargebeurd is en dat maakt het een uniek. Continu heb je vragen over Evelyn en haar leven en als die vragen worden beantwoord, dan vindt een overspoeling aan emoties plaats.

Ik kan niet wachten om alle boeken van Taylor Jenkins Reid te lezen. Ze is een geniale auteur die me iedere keer weer weet te raken!

Pluspunten:
+ Leest als een speer
+ Bijzonder om een inkijkje te krijgen in het Hollywood van vroeger
+ Een emotionele rollercoaster

Minpunten:
– Geen!

Meer recensies lezen van de boeken van Taylor Jenkins Reid? Klik dan hier.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

Titel: De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Verschenen: september 2020
Pagina’s: 456
Uitgever: AmboAnthos
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *