Boekrecensies,  Young adult

De wraak van Zeven (Loriën kronieken #5) – Pittacus Lore

De wraak van ZevenTitel: De wraak van Zeven
Auteur: Pittacus Lore
Verschenen: 5 mei 2015
Pagina’s: 256
Uitgever: AW Bruna

We dachten dat het ergste voorbij was. Na tien jaar waren we eindelijk herenigd en ontdekten we de waarheid over ons verleden. We trainden en werden elke dag sterker. Maar we hadden nooit gedacht dat de Mogadoren een van onze eigen Gardes tegen ons op zou zetten. En nu is Acht Dood. Ik zou alles doen om hem weer terug te brengen. Mijn hele leven ben ik al voor de Mogadoren op de vlucht – ze hebben alles van me afgenomen. maar dat houdt nu op. De strijd gaat door, en ik zal niet rusten voor ik ze allemaal vernietigd heb.

Mening over De wraak van Zeven

Al vanaf het moment dat je bladzijde een omslaat kan je eigenlijk niet meer stoppen met lezen. Naast dat het boek gewoonweg niet zo heel erg dik is, leest het prettig weg. De bekende makkelijke en simpele schrijfstijl van ‘Pittacus Lore’. Het leuke van deze boeken vind ik nog steeds het begin. Bij elk boek staat er dat alles wat in het boek staat echt gebeurd is en dat alles is gebaseerd op het verhaal van Pittacus Lore. Ook heb ik interviews gezien en gelezen van de auteurs, zelfs daar blijven zij heilig overtuigd van hun boeken. Geweldig hoe twee mensen zo in hun rol kunnen blijven, en dat allemaal voor een serie.

‘Elke liefhebber van YA moet De wraak van Zeven hebben gelezen!’

Wat heb ik lang uitgekeken naar dit boek! Ik begon vanaf januari zelfs de maanden af te tellen. De vorige delen heb ik vrij snel achter elkaar gelezen en het vierde boek had een enorme cliffhanger. Ook is het fijne van deze boeken dat je direct weer in het verhaal gezogen wordt. Niet eens even inkomen, omdat het weer een nieuw deel is in de serie, maar hup direct door met het verhaal! Geen getreuzel en geen gedoe. En oh, wat ben ik van de personages gaan houden. Ze zijn allemaal zo verschillend en ontwikkelen ze zich elk boek steeds meer en meer.

Ieder personage vind ik geweldig en je leeft ook écht heel erg met ze mee. Een vrij bijzondere serie, omdat het verhaal denk ik voor niemand bekend voorkomt. Samengevoegd met de dagelijkse problemen en een hoop fantasie komt deze geweldige serie uit. Elke liefhebber van YA boeken zou deze boeken moeten hebben gelezen.

Klik hier voor alle recensies van Pittacus Lore.

Rating: 4/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.