Boekrecensies,  Thriller

De waarheid – Colleen Hoover

Nadat ik afgelopen jaar Nooit meer van Colleen Hoover las, was ik benieuwd naar meer. Letterlijk overal zag ik De Waarheid voorbijkomen, een thriller die blijkbaar heel anders is qua verhaal dan wat we gewend zijn van Colleen Hoover. Ik was benieuwd en las het boek!

Waar gaat De waarheid over?

De spannende NA-thriller ‘De waarheid’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden?

Lowen is een – niet al te succesvolle – schrijfster. Wanneer ze bijna bankroet is, komt er een mooie kans op haar pad: ze mag namelijk de populaire boekenreeks van Verity Crawford afmaken. Verity heeft een auto-ongeluk gehad, waardoor ze niet meer in staat is de reeks zelf af te schrijven. Om zich zo goed mogelijk in Verity te verplaatsen, trekt Lowen tijdelijk in bij Verity en haar man Jeremy. Zo kan ze rustig alle aantekeningen van Verity bekijken. Maar dan stuit ze op een ongepubliceerde autobiografie, die niemand ooit had mogen vinden. De dingen die Lowen hierin leest, gaan ver, héél ver. Ze durft het niet met Jeremy te delen. Ze kan hem toch niet nog meer pijn laten lijden? Maar wanneer er vreemde dingen gebeuren in het huis, gaat Lowen overal aan twijfelen. Moet ze Jeremy in vertrouwen nemen?

‘De enorme plottwist op het einde van De waarheid is er een die niemand ziet aankomen’

Vanaf bladzijde één word je in het verhaal gezogen. Het boek gaat vlot van start waarbij je direct de hoofdpersonen leert kennen. Daarnaast voel je meteen een bepaalde aantrekkingskracht tussen Lowen en Jeremy. Tijdens het lezen, kom je er steeds meer te weten over het verleden van Verity en Jeremy. Hoe ze elkaar hebben leren kennen, wat er voor heftige gebeurtenissen hebben plaatsgevonden in hun leven, tot aan het moment vlak voor Verity’s auto-ongeluk. Stukje bij beetje leer je meer over hoe de relatie tussen Verity en Jeremy echt was.

Het boek is ontzettend spannend en bezorgde me ook af en toe rillingen. Wel vind ik het enorm vergezocht waardoor het een beetje ongeloofwaardig is. Daarnaast komen er enorme extreme situaties voor in de autobiografie van Verity. Als lezer ging ik mij wel steeds meer ergeren aan Verity. Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe je zo zou kunnen zijn.

Het einde zag ik totaal niet aankomen. Eerlijk gezegd liet het me ook wel een beetje beduusd achter. Had Colleen Hoover dit echt gedaan? Daardoor blijf je als lezer wel een beetje in een gat achter. Maar ik moet eerlijk toegeven dat dit soort verhalen, vaak wel de verhalen zijn die je bijblijven. Dus dat doet Colleen Hoover wederom goed met De Waarheid. Een spannende thriller, met een originele invalshoek, een tikkeltje ongeloofwaardig maar daardoor niet minder leuk om te lezen.

Pluspunten: 
+ Een echte pageturner
+ Mysterieus
+ Originele invalshoek
+ Enorme plottwist

Minpunten: 
– Ongeloofwaardig
– Veel extreme situaties

De waarheid

Titel: De waarheid
Auteur: Colleen Hoover
Verschenen: februari 2020
Pagina’s: 320
Uitgeverij: Zomer & Keuning

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *