Boekrecensies,  Young adult

De vuurwens – Amber Lough

De vuurwensTitel: De Vuurwens
Auteur: Amber Lough
Verschenen: 16 april 2015
Uitgever: LS Amsterdam

Een djinn. Een prinses. En de wens die alles veranderde… Ooit leefden mensen en djinns vreedzaam samen. Maar nu woedt er een oorlog. Zayele is een vrije geest, die haar gearrangeerde huwelijk met de prins van Bagdad koste wat kost wil voorkomen. Ze moet immers haar familie en haar blinde broertje achterlaten. De djinn Najwa is in opleiding als spion in de oorlog tegen de mensen. Ze leert nog maar net hoe ver haar krachten reiken. Wanneer de meisjes elkaar toevallig ontmoeten, gebruikt Zayele een krachtige wens en wisselt van plaats met de onwillige Najwa. Maar de wens heeft onverwachte, grote gevolgen. Beide meisjes moeten nu tussen hun vijanden zien te overleven. Als het bedrog wordt ontdekt, wacht hun een zekere dood.
Dan ontdekt Najwa een complot dat haar volk moet uitroeien. Hoe kan zij hen waarschuwen?

Mening over De vuurwens

Dit verhaal speelt zich af in de stad Bagdad. Je leest het verhaal vanuit de Djinn, Najwa, een meisje dat opgeleid wordt als spion tegen de mensen. En vanuit de andere kant het verhaal van Zayele, een meisje dat is uitgehuwelijkt aan de prins van Bagdad.
Beide meiden zijn ontzettend anders en zodra zij elkaars leven moeten gaan leiden zorgt dit ook voor de nodige problemen.
Het boek leest ontzettend vlot en leuk door, door de fijne en snelle afwisseling tussen de personages. Door deze snelle afwisseling had ik het idee dat ik beide meiden erg goed leerde kennen, al vrij vroeg in het boek. Hierdoor voel je je eigenlijk meteen verbonden met de personages, wat het lezen weer veel leuker maakt.

Als een speer ga je door het boek heen. Spanning en fantasy wisselen elkaar af. Ook vind ik het onderwerp Djinns helemaal geweldig. Hoe Amber op een makkelijke en simpele manier dit onderwerp heeft kunnen vertalen naar een dagelijks leven is ontzettend goed gedaan. Voor je gevoel leef je helemaal mee in de wereld van Djinns en wist je niet beter. Als een schrijfster je zó makkelijk en goed in het verhaal kan trekken, is dat voor mij zeker al een groot pluspunt.
Een goede nieuwe Young Adult, wat zeker de moeite waard is om in huis te hebben. Amber laat met dit boek zien dat YA ook een andere weg in kan slaan dan de normale YA van tegenwoordig. Ook Djinns zijn zeker het onderwerp waard.

Ik kan niet wachten om verder te lezen!

Rating: 4/5

bol-button

64 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.