Boekrecensies,  Young adult

De voorspelling (de vallei #4) – Krystyna Kuhn

De voorspellingTitel: De voorspelling (de vallei #4)
Auteur: Krystyna Kuhn
Verschenen: december 2012
Pagina’s: 272
Uitgever: Dutch Media Uitgevers

Sporen uit het verleden.
Gevaren die niemand kan doorgronden.
Een strijd op leven en dood.
Dat is De Vallei deel vier!

Het is examentijd op Grace College en uitgerekend op dat moment verdwijnt Benjamin voor drie lange dagen. Als hij weer op Grace College terugkeert – verward en meer dood dan levend – herkennen de anderen hem nauwelijks terug. Heeft Ben soms tijdens zijn horrortrip in de bergen de goed verborgen geheimen van de vallei ontdekt?

Volgorde De vallei serie

Let op: dit betreft een recensie van deel 4 van de Vallei-serie. Benieuwd naar de voorgaande delen? Dit is de volgorde van de Vallei serie:

‘De voorspelling leest ontzettend lekker door!’

Dit is het vierde deel van de serie, en daarmee zeker niet het laatste deel. In dit deel wordt alles beschreven vanuit Katie. Eigenlijk gaat dit deel verder waar deel twee gestopt is.
Benjamin komt hevig onder invloed naar Katie toe en vertelt haar de raarste dingen. Als Benjamin in het ziekenhuis komt te liggen en het een kwestie van leven of dood is, vertelt Katie aan David en Robert wat er aan de hand is. Samen gaan ze in de bergen op onderzoek uit, en proberen te vinden waardoor Benjamin zo geflipt is. Tijdens deze tocht komen ze achter hele andere dingen die hun schooltijd op Grace een andere wending zal geven.

Ik ben een groot fan van deze serie. Ook dit deel leest weer ontzettend lekker door. Met elk deel lijkt de serie wel beter en beter te worden. Ik vind Katie een erg interessant personage uit de serie, ze is ontzettend verrassend en je merkt bij dit deel ook weer dat je haar steeds beter begint te leren kennen.
Het boek is zenuwslopend en je moet het echt zo snel mogelijk uitlezen. Super spannend en uiteraard weer een irritant einde waardoor ik nu moet gaan wachten op het volgende deel.
De spanning wordt met elk deel meer en meer opgebouwd, en stopt niet aan het einde van elk boek. Het wordt juist steeds hoger met elk boek. Ik kan niet wachten op het volgende deel.

Rating: 5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *