Boekrecensies,  Chicklit

De verwende verloofde – Pippa Wright

De verwende verloofde - Pippa WrightTitel: De verwende verloofde
Auteur: Pippa Wright
Verschenen: 1 mei 2014
Pagina’s: 368
Uitgever: The house of books
Originele titel: The foster husband

Na een mislukt huwelijk keert Kate terug naar Dorset waar ze is opgegroeid. Ze zoekt rust in het huis van haar overleden grootmoeder. Maar haar bazige zus Prue dwingt haar het huis te delen met diens verloofde Ben. Hij is aardig maar ook een ongemanierde hork. Kate kan het niet langer aanzien en besluit haar toekomstige zwager subtiel te gaan trainen. Het wordt een boeiend project – tot Kate te ver gaat.


Mening over De verwende verloofde

Nadat Kate terug is gekeerd naar haar geboorteplaats, en waar nooit iets veranderd, besluit ze haar leven een nieuw doel te geven. Haar zus gaat trouwen en tot overmaat van ramp moet haar verloofde bij Kate intrekken, tot ze getrouwd zijn. Haar zus wil immers wachten tot ze getrouwd zijn met samenwonen. De verloofde blijkt een ramp te zijn en Kate besluit hem te gaan trainen, alleen maar om haar eigen problemen te gaan vergeten.

Wat is deze chicklit leuk zeg! Vanaf bladzijde één trok het al mijn aandacht en daarna heb ik hem eigenlijk niet meer goed weg kunnen leggen. Pippa heeft een andere soort manier van schrijven waardoor ik eigenlijk helemaal niet het idee heb dat ik een chicklit aan het lezen ben. Daarnaast is dit boek veel minder voorspelbaar dan andere chicklits die ik heb gekregen. Bij dit boek had ik oprecht tot bijna het einde geen idee met wie ze zou gaan eindigen.
Kate is daarbij ook een geniaal personage. Ze is leuk, maar eigenlijk ook zo normaal dat je haar zo naast je zou hebben kunnen wonen. Op deze manier lijkt het boek ook nog wat realistischer en ook hiermee is het niet zo’n standaard chicklit geworden. Pippa schrijft ontzettend grappig en vaak heb ik ook moeten lachen bij het lezen van dit boek.
Voor mij was dit het eerste boek van Pippa en ik wil er zeker meer gaan lezen dan alleen deze.
Mocht je ook niet zo’n enorme chicklitfan zijn, maar heb je soms wel eens zin in een luchtig boek? Dan is dit boek zeker een aanrader. Hij is niet te zoetsappig en toch een chicklit. Ideaal voor op vakantie en de zonnige dagen, maar stiekem ook gewoon als het regent en je dan onder een dekentje op de bank kan kruipen.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *