De verloren erfgenaam-3
Boeken

De verloren erfgenaam (Het Hawthorne mysterie 2) – Jennifer Lynn Barnes

Sara van de Adorable Bookclub las De verloren erfgenaam, het vervolg op het populaire boek De erfenis. Benieuwd of deel twee net zo goed is als zijn voorganger? Lees dan snel verder.

Waar gaat De verloren erfgenaam over?

’Ik heb een geheim,’ kon ik mijn moeder horen zeggen, minder dan een week voordat ze overleed. ‘Over de dag dat je bent geboren.’

Avery’s leven is niet meer hetzelfde sinds Tobias Hawthorne haar zijn fortuin naliet – op voorwaarde dat ze een jaar lang in zijn huis zou verblijven, samen met de rest van zijn net onterfde familie. Ze ontdekte al snel dat het geen toeval is dat haar naam in het testament van Tobias staat, maar waarom hij zijn miljarden precies aan haar toevertrouwde weet ze nog steeds niet. Ze is vastbesloten om antwoorden te vinden.

Met elk nieuw raadsel en elke aanwijzing raakt Avery dieper verstrikt in het web dat de oude Tobias voor zijn dood gesponnen heeft. Samen met de Hawthorne kleinzoons doet ze de ene schokkende ontdekking na de andere. En dat er nog steeds mensen zijn die haar liever zien vertrekken, maakt het er niet gemakkelijker op.

In het eerste deel van Het Hawthorne mysterie erft Avery het fortuin van miljardair Tobias Hawthorne. Voor zover Avery weet heeft ze de miljardair nog nooit ontmoet. Waarom hij zijn fortuin aan haar heeft nagelaten is daarom een groot mysterie en Avery is vastbesloten om dat te ontrafelen. Nadat ze verhuisd naar het gigantische landhuis van Tobias verandert haar leven in één klap. Avery moet leren navigeren in een wereld vol rijkdom en geheimen, daarnaast hebben mensen het op haar leven gemunt… 

In deel één eindigt het verhaal met een spannende cliffhanger. In het tweede deel van Het Hawthorne mysterie neemt schrijver Jennifer Lynn Barnes ons weer mee naar de wereld van de rijke Hawthornes. Avery krijgt te maken met nog meer puzzels, raadsels, geheimen, romantiek en actie. 

‘Het mysterie in De verloren erfgenaam is ontzettend goed uitgewerkt’

Het eerste deel van Het Hawthorne mysterie is een van mijn favoriete boeken van dit jaar. Het zit boordevol raadsels, puzzels en plottwists. Avery’s nieuwe leven vol met drama, mysterie en romantiek is om van te smullen. De cliffhanger aan het eind van deel één zorgde ervoor dat ik niet kon wachten om aan deel twee te beginnen. Ik was dan ook extra blij toen uitgeverij Blossom Books aankondigde dat het tweede deel dit jaar nog zou verschijnen. Maar ergens vond ik het ook spannend, want zou dit boek net zo goed zijn als zijn voorganger? 

Ik zal je gelijk vertellen dat ik het tweede deel weer geweldig vond. Het mysterie is ontzettend goed uitgewerkt en veel vragen waarmee ik rondliep tijdens het eerste boek werden nu eindelijk beantwoord. Doordat de hoofdstukken zo kort zijn en telkens eindigen met een minicliffhanger, las ik het ook nog eens in één ruk uit. Dit boek heeft zeker geen last van het ‘tweede-boeksyndroom’. Ook een leuke toevoeging vond ik het bezoek van Max, de beste vriendin van Avery. In dit deel verblijft ze in het Hawthorne huis en dat zorgt voor een extra vermakelijke dynamiek tussen alle personages. En er is goed nieuws! Het Hawthorne mysterie was eigenlijk gepland als duologie, maar Jennifer Lynn Barnes heeft aangekondigd dat er nog een derde boek zal verschijnen. Er zijn nog genoeg onopgeloste mysteries in de Hawthorne familie, dus ik kan niet wachten. Kom maar op!

Meer recensies lezen van de boeken van Jennifer Lynn Barnes? Klik dan hier.

Daar waar de rivierkreeften zingen

Titel: De verloren erfgenaam (Het Hawthorne mysterie #2)
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Verschenen: september 2021
Pagina’s: 384
Uitgever: Blossom Books
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *