de tijd van mijn leven
Boekrecensies,  Roman

De tijd van mijn leven – Rosie Mullender

Hou je van boeken met een time loop? Dan is De tijd van mijn leven van Rosie Mullender misschien wat voor jou. Hier lees je de recensie van De tijd van mijn leven van Rosie Mullender.

Waar gaat De tijd van mijn leven van Rosie Mullender over?

Als Jess verstrikt raakt in een eindeloze vrijdag de 13e weet ze genoeg: om deze time loop te verlaten moet ze haar leven beteren. Maar hoe dan? Want wat haar betreft had ze de tijd van haar leven…

Deze vrijdag de 13e was géén succes. Jess raakt op één dag haar baan, haar relatie én haar huis kwijt. En het ergste van alles is dat ze haar beste vriendin echt in de steek heeft gelaten. De enige positieve kant: deze dag is nu tenminste voorbij, en morgen kan het niet erger zijn dan dit. Behalve dat als Jess de volgende ochtend wakker wordt, het weer vrijdag de 13e is. En opnieuw. En opnieuw. En opnieuw… Jess weet hoe dit gaat, ze heeft de films gezien, dit is haar wake-upcall. Maar wat Jess betreft is dat volkomen onnodig, want volgens haar heeft ze juist de tijd van haar leven gehad! Toch…?

Toen ik De tijd van mijn leven binnen kreeg, had ik meteen zin om erin te beginnen. Ik hou van boeken en films met een time loop! Zo heb ik vorig jaar genoten van Langste. Kerst. Ooit. van Lisette Jonkman en Groundhog Day en Source Code zijn klassiekers in dit thema die je gezien moet hebben. Wat deze boeken en films met elkaar gemeen hebben? De hoofdpersonen beleven iedere dag dezelfde dag. Zo ook in De tijd van mijn leven. Jess wordt iedere ochtend wakker op vrijdag de dertiende, met hetzelfde bericht van haar beste vriendin en hetzelfde nieuwsbericht op de tv.

Jess werkt bij een magazine, heeft een hondje en twee scharrels. Na een verschrikkelijke vrijdag de dertiende komt ze in een tijdlus terecht, waardoor ze deze ellendige dag dus iedere keer opnieuw beleeft. En dat wéken aan een stuk. Ze probeert iedere dag weer aan de tijdslus te ontsnappen door dingen anders te doen. En dat levert hele grappige momenten op, maar het boek weet je ook te raken. Het moeilijke – lijkt mij – aan het schrijven van een boek met een tijdlus is dat iedere dag hetzelfde kan zijn, maar dat het niet moet voelen als een herhaling van zinnen. In het begin van het boek had ik dit nog wel een beetje, maar na een paar hoofdstukken gaat Jess dingen anders aanpakken, waardoor er meer diepgang in het verhaal ontstaat.

Het boek komt wat mij betreft wat langzaam op gang, maar daarna kon ik hem niet meer wegleggen. Het beleven van dezelfde dag is misschien niet het origineelste idee, maar who cares? Soms heb je gewoon zin in de bekende weg. En je bent wel iedere dag benieuwd of ze uit de tijdlus komt, dus blijf je doorlezen.

Dit is het debuut van Rosie Mullender, en een goede ook! Ik ben benieuwd wat ze nog meer in petto heeft. De schrijfstijl is fijn en – zeker als je door de eerste paar hoofdstukken bent – je raast door het boek heen. Het is een luchtige roman, maar Rosie Mullender snijdt ook thema’s als problemen in vriendschap aan. Aanrader!

Pluspunten: 
+ Voor de liefhebbers van Groundhog Day en Langste. Kerst. Ooit.
+ Luchtige roman met een diepere laag
+ Leest lekker weg

Minpunten: 
– Komt wat traag op gang

Bestel dit boek bij Bol.com. 

de tijd van mijn leven

Titel: De tijd van mijn leven
Auteur: Rosie Mullender
Verschenen: maart 2023
Pagina’s: 336
Uitgeverij: De Fontein

 

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *