Boekrecensies,  Non-Fictie

De theemutsen – Let’s talk about sex

IMG_2960
Darcy en Jade, beter bekend als de Theemutsen, hebben het voor elkaar gekregen.. Ze hebben hun eigen boek! Nadat je ze al kende van de youtube filmpjes over seks en andere vragen waar je mee zit, zijn deze filmpjes nu vertaald naar een boek.

Nadat Luitingh Sijthoff De Theemutsen de kans bood om een boek van hun Youtubekanaal te maken, wisten ze natuurlijk niet hoe snel zij ja moesten zeggen. Want zeg nou zelf, een eigen boek is natuurlijk hartstikke tof om te hebben.
IMG_2966
IMG_3004
IMG_3007
Het boek behandelt 44 van de meest gestelde vragen. De vragen zijn zoals je kunt zien erg uiteenlopend. Het begint met simpele vragen zoals ‘wat is seks’. Maar ook de wat lastigere vragen voor mensen met een beetje ervaring zoals ‘Ik heb een soa’ komen aan bod.

IMG_3009
IMG_3011
Zoals je ziet zijn de vragen heel verschillend. De ene is erg handig voor meisjes, de andere juist weer voor jongens. Maar stiekem zijn beide vragen natuurlijk gewoon interessant voor beide groepen. Iedereen wil gewoon alles over elkaar weten toch?
Darcy en Jade beantwoorden de vragen kort en bondig. Soms staat er een ‘gesprekje’ in waar zij persoonlijke ervaringen vertellen. Ook staan er ‘wist-je-datjes’ in, wat het weer extra leuk maakt om te lezen. (check die illustraties trouwens!)

IMG_3014
Het boek maakt het nog meer bijzonder door deze kleine dingetjes. Door QR-codes kom je nog meer informatie te weten! Heel handig om gewoon met je telefoon te scannen.

Pluspunten

  • Ontzettend leuke illustraties in het boek!
  • De ‘wist-je-datjes’ zijn heel grappig en vaak ook nieuw om te lezen
  • De QR-codes in het boek zijn erg leuk
  • Het boek is voor meisjes én jongens!
  • Darcy en Jade reageren op hun eigen leuke manier, het is totaal geen droge stof op de manier hoe zij het vertellen
  • De vragen zijn goed uitgezocht, een goede balans tussen de wat basis vragen en de andere vragen

Minpunten

  • De vragen zijn vaak al behandeld in hun filmpjes
  • De antwoorden zijn soms wat aan de korte kant

De theemutsen – Let’s talk about sex kost €15,99 en is te koop bij onder andere bol.com.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.