De theekoepel
Roman

De theekoepel (Landgoed Rosaville #2) – Karin Quint

De theekoepel is het tweede deel in de Landgoed Rosaville-serie, geschreven door de Nederlandse auteur Karin Quint. Ik keek enorm uit naar het tweede deel in deze serie na het lezen van het eerste boek. Ik vertel je meer over het boek in deze recensie!

Waar gaat De theekoepel over?

Landgoed Rosaville, 1903. Rosalie de Wit houdt een feest in de tuin van Rosaville. Na de dood van haar vader is ze vanuit Engeland naar Nederland vertrokken en heeft ze haar intrek genomen in de schitterende villa die haar vader ooit voor haar moeder liet bouwen. Met het tuinfeest viert Rosalie dat ze een jaar in Nederland is. Ze huurt de gedreven en enthousiaste fotograaf Arris Nauta in om het vast te leggen. Meteen voelt Rosalie zich tot de fotograaf aangetrokken, maar ze houdt zich aan het advies van haar vader: val nooit voor een man met minder geld dan jijzelf.

Ondertussen heeft zich in de omgeving van Landgoed Rosaville een nieuwe buurtgenoot gevestigd: de charmante fabrikant Jonathan van Bredevoort. Rosalie valt als een blok voor hem en hij lijkt de ideale huwelijkskandidaat. Maar is hij wel de man die ze denkt dat hij is?

De theekoepel is het tweede deel in de Landgoed Rosaville serie. Hoewel ik dacht dat het verhaal nu verder gaat, is dat niet het geval. Ik kwam er achter dat de serie draait om het landgoed, Rosaville, in plaats van de hoofdpersonages uit het vorige boek. Je kunt dit boek dus prima lezen zonder deel één te hebben gelezen (al zou ik dat niet aanraden: ik zou aanraden om alle boeken van Karin Quint te lezen omdat ze zo fijn zijn!).

Dit verhaal brengt ons terug naar het jaar 1903. We volgen Rosalie de Wit, die na het overlijden van haar vader terugkeert naar het familiehuis Rosaville in Nederland. Ze heeft hier als klein kind met veel plezier gewoond en moet het huis nu weer huren van een oudere vrouw. Eigenlijk zou ze hier graag willen blijven wonen en het huis kopen, maar de verhuurder maakt het haar onmogelijk. Ze moet haar overhalen om het huis te verkopen en het is een ware strijd.

De theekoepel leest als een speer en is onmogelijk neer te leggen!’

Ondertussen zijn er meerdere verhaallijnen die het verhaal sterk maken. Rosalie is een moderne, jonge vrouw die graag onafhankelijk wil zijn. Ze wil grip op haar financiën, een unieke hobby vinden en ondertussen mogelijk een geschikte levenspartner vinden. Zo komen er ook twee mannen om de hoek kijken: Arris Nauta en Jonathan van Bredevoort. Arris is een simpele man, niet rijk. Terwijl Jonathan veel allure heeft door zijn bedrijf. Het maakt Rosalie gek: is ze liever met een armere man of moet ze toch voor de rijkere man kiezen?

Toen ik het boek bijna uit had, was er een moment dat ik ontzettend gefrustreerd raakte. Ik drukte het boek tegen m’n hoofd – het was zó zenuwslopend. Ik moest en zou weten hoe het zou eindigen. En toen het einde kwam… Was ik volledig in beslag genomen. Wat een geweldig verhaal! Ik las het boek in een dag uit. Dat zegt, wat mij betreft, heel veel. Het is spannend, het is grappig, het is realistisch. Het is een feelgoodboek, maar dan vele malen sterker dan dat.

Karin Quint bewijst met dit boek dat ze een geweldige auteur is. Ze heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor je door haar boeken heen vliegt. Ook merk je aan alle kanten dat ze heel veel tijd heeft geïnvesteerd in het schetsen van de wereld van Rosalie. Met de hoeveelheid research die ze heeft gedaan, voelt het allemaal waargebeurd. Ik kan nu al niet wachten op haar volgende werk. Alsjeblieft, laat Landgoed Rosaville doorgaan!

Pluspunten:
+ Een heel toegankelijk boek
+ Het boek leest als een speer, je kunt het niet neerleggen
+ De theekoepel voelt heel realistisch aan door de hoeveelheid onderzoek.
+ Je gaat van het hoofdpersonage houden!

Minpunten: 
– Er zijn te weinig boeken van Karin Quint en je moet nu weer wachten op een nieuw boek!

Meer recensies lezen van de boeken van Karin Quint? Klik dan hier.

De theekoepel

Titel:De theekoepel
Auteur: Karin Quint
Verschenen: 3 mei 2022
Pagina’s: 336
Uitgever: Luitingh-Sijthoffbol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *