Adorable Bookclub,  Young adult

De strijd om Verona – Melinda Taub

Strijd om Verona

Julia, van de Adorable Bookclub, las het boek De strijd om Verona, geschreven door Melinda Taub. Benieuwd wat zij van dit boek vond, dat zich afspeelt in het romantische Verona, Italië? Je leest het hier!

Waar gaat De strijd om Verona over?

Na de tragische afloop van het liefdesverhaal van Romeo en Julia zwoeren hun families de ruzie bij te leggen. In de nasleep van de begrafenissen blijft de vete toch steeds weer opborrelen. Escalus, de prins van Verona, is de wanhoop nabij. Hij bedenkt een plan wat de Montecchi en de Capuletti eindelijk moet verenigen: een huwelijk. Rosalina is een nicht van de Capuletti. Er wordt haar opgedragen met Benvolio Montecchi te trouwen. Daar zit ze totaal niet op te wachten, en Benvolio ook niet. Ze hopen dat als ze een andere manier vinden om de vete te beëindigen, ze onder het verplichte huwelijk uit kunnen komen. Maar waar moeten ze beginnen?

Het verhaal begint meteen waar het verhaal van Romeo en Julia eindigde; de stad Verona in rep en roer en veel verdriet bij beiden families. Je leert meteen Rosalina kennen, de nicht van Julia die eigenlijk niks met haar familie te maken wilt hebben en daardoor met haar zusje in een huis ver van de rest vandaan woont.

Ze is een onafhankelijke vrouw en is niet op haar mondje gevallen, waardoor je weet dat ze veel rumoer gaat veroorzaken door haar pit. Het verhaal is opgedeeld in verschillende delen en je leert Rosalina en Benvolio in het eerste deel al kennen. Al vrij snel is het duidelijk dat de spanning tussen de twee families te snijden is en dat het hart van Rosalina eerder bij de prins ligt dan bij haar aanstaande. Toch lijkt het alsof Benvolio en Rosalina nader bij elkaar komen bij het vinden van een oplossing om niet te trouwen, en als er daardoor een aantal moorden opgelost kunnen worden lijken ze de enige twee te zijn die Verona kunnen redden.

‘Het verhaal van De strijd om Verona zelf is best vermakelijk’

Ik begon vol goede moed in dit boek maar al vrij snel begon ik me te irriteren aan de schrijfstijl. Het lijkt een combinatie te zijn van de taal die ze vroeger spraken, in de tijd van Shakespeare, en het hedendaagse Nederlands. Verder werd elke gebeurtenis en gedachte tot in de detail verteld, wat je in eerste instantie een heel goed beeld geeft van hoe de hoofdkarakters zich voelen en waar ze mee worstelen.

Toch is de combinatie van beiden iets wat ervoor gezorgd heeft dat het heel lang duurde voordat ik het boek uitgelezen had. Als ik kijk naar het verhaal zelf is het best vermakelijk. Het is een typisch liefdesverhaal met een driehoek verhouding en de nodige spanning zorgt ervoor dat je toch verder wilt lezen. Helaas heeft het me niet genoeg weten te boeien en waren er toch te veel irritaties om er echt van te genieten. Maar als je houdt van een romantisch verhaal en je door de schrijfstijl heen kan lezen, moet je dit boek zeker een kans geven!

De strijd om Verona

Titel: De strijd om Verona
Auteur: Melinda Taub
Verschenen: maart 2017
Pagina’s: 304
Uitgever: Q

bol-button

Rating: 2/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *