De Spaanse liefdesleugen
Feelgood

De Spaanse liefdesleugen – Elena Armas

In deze recensie lees je meer over het razendpopulaire TikTok boek De Spaanse liefdesleugen, dat geschreven is door Elena Armas. Ik was langere tijd benieuwd naar het boek en heb hem inmiddels uit. Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Je leest het in mijn recensie!

Waar gaat ‘De Spaanse liefdesleugen’ over?

Eindelijk! Catalina, de hoofdpersoon in ‘De Spaanse liefdesleugen’, heeft een Amerikaanse vriend en neemt hem mee naar de bruiloft van haar zus. Althans, dat denkt haar familie. Vier weken is echter niet veel tijd om een vriend te vinden en hem ervan te overtuigen de Atlantische Oceaan over te steken naar Spanje. Gelukkig biedt de bloedirritante en arrogante Aaron Blackford zich aan als date, tot ongenoegen van Catalina. Helaas heeft ze niet heel veel andere opties… Kan ze haar leugen volhouden met deze man aan haar zijde? ‘De Spaanse liefdesleugen’ is de hilarische TikTok-hit van Elena Armas.

Lange tijd was ik benieuwd naar het boek The Spanish Love Deception: een regelrechte TikTok-hit die ik overal tegenkwam. Iedereen had dit boek gelezen! Nu is dit boek eindelijk vertaald naar het Nederlands en heb ik ook mijn slag geslagen. Het verhaal klonk als een boek dat perfect bij mij past: een feelgood met als thema ‘enemies to lovers’ en ‘fake dating’. Helemaal mijn straatje. Ik schrok toen ik het boek binnenkreeg! Meer dan 500 pagina’s was het boek, ik ben niet gewend dat feelgoodboeken zo dik zijn.

Het verhaal draait om Catalina, ze noemt zichzelf Lina. Ze heeft zichzelf in de nesten gewerkt: ze gaat binnenkort terug naar Spanje voor de bruiloft van haar zusje. Ze heeft alleen gezegd dat ze een man meeneemt, namelijk haar vriend… Alleen… Er is geen vriend! Twee weken voor de bruiloft is Lina in complete paniek. Dan biedt haar werkrivaal Aaron Blackford zich aan. Lina vindt hem afschuwelijk en probeert hem zo ver weg te houden als mogelijk. Uiteindelijk gaat ze toch overstag, want ze moet en zal iemand meenemen maar heeft niemand anders dan Aaron.

‘De Spaanse liefdesleugen is meer dan een hype: het is een mustread!’

Tot halverwege het boek leer je Lina kennen en treed je binnen in haar omgeving. Hoe gaat het er aan toe op werk? Wat doet ze thuis? Een paar weken lang volgen we Lina. Vanaf de helft gaat het ineens snel: dat is het moment dat de drie dagen naar Spanje plaatsvinden. Die Spaanse dagen gingen voor mijn gevoel heel snel en draaiden heel duidelijk om de spanning tussen Lina en Aaron. Ik vond dit heel leuk om te lezen, al ergerde ik me soms wel aan het feit dat Aaron duidelijk aangaf hoe leuk hij Lina vond. Lina leek er soms wel blind voor te zijn!

De Spaanse liefdesleugen is een heerlijk verhaal, dat me continu bezig heeft gehouden. Het wordt heel spannend opgebouwd, de Spaanse referenties zijn heerlijk, en de gesprekken onderling zijn fijn. Ik miste soms wel wat meer diepgang rondom het personage ‘Aaron’: ik had graag willen weten hoe hij in de hele situatie stond en wat hij nou precies dacht. Maar, al metal: het boek leest als een speer, is een fijne slow burner en het einde is geweldig. Ik ben in ieder geval overtuigd: De Spaanse liefdesleugen is meer dan een hype, het is een mustread!

 

Pluspunten
+ Leest heel vlot door
+ Een geweldig einde
+ Een slowburn, enemies-to-lovers-plot en een fake dating plot
+ De Spaanse referenties

Minpunten
– Ik had graag meer hoogte willen krijgen van Aaron!

 

de Spaanse liefdesleugen

Titel: De Spaanse liefdesleugen
Auteur: Elena Armas
Verschenen: oktober 2022
Pagina’s: 528
Uitgeverij: Zomer & Keuning

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *