Boeken

De Schoonmoeder – Sally Hepworth

Sophie van onze Adorable Bookclub las het boek De Schoonmoeder van Sally Hepworth. Benieuwd waar De Schoonmoeder over gaat en wat Sophie ervan vond? Je leest het hier.

Waar gaat De Schoonmoeder over?

Vanaf het moment dat Lucy haar schoonmoeder Diana ontmoet, weet ze dat het nooit echt zal klikken. Als voorvechtster van vrouwenrechten geniet Diana veel aanzien en ze is zeer beleefd en keurig. Maar ze is ook heel afstandelijk, en absoluut niet de schoonmoeder op wie Lucy had gehoopt. Andersom lijkt Diana zich ook een andere ideale schoondochter te hebben voorgesteld.

Tien jaar later wordt Diana dood aangetroffen. Naast haar ligt een briefje waarin staat dat ze niet meer verder kon met haar door kanker verwoeste lichaam. Maar als de autopsie plaatsvindt blijkt dat Diana helemaal geen kanker had. Wel zat er gif in haar bloed. Wat is er gebeurd? En wie weet er meer van? De breekbare familieverhoudingen, onderhuidse spanningen en lang verborgen geheimen komen langzaam aan de oppervlakte

Als Diana dood wordt aangetroffen in haar woning, komen er vele vragen boven bij iedereen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom heeft ze gelogen? En is er iemand die hier meer vanaf weet?

Diana heeft twee kinderen, Olivier en Antoinette. Ook wel: Ollie en Nettie. Samen met haar man Tom woont ze in een riante woning. Tom had een succesvol bedrijf en daardoor bezitten ze een zeer groot vermogen. Nettie heeft een relatie met Patrick, maar Diana verwacht dat deze alleen stand houdt vanwege de grote erfenis die haar kinderen te wachten staat.

Zodra Ollie zijn geliefde Lucy thuis voor komt stellen, merkt Lucy dat Diana niet de schoonmoeder is waar ze op gehoopt had. Lucy heeft al jong haar moeder verloren en hoopte in haar schoonmoeder een nieuw moederfiguur in haar leven te mogen hebben. Ook in de relatie van Nettie en Patrick loopt niet alles zoals gewenst. Dit zorgt ervoor dat er een flinke spanning hangt in de familie. De dood van Diana zet hierbij alles weer op scherp.

“De Schoonmoeder is een spannende roman die je niet weg kan leggen”

In het verhaal wordt het heden afgewisseld met het verleden. Hierbij wordt het verhaal verteld van zowel Diana, Lucy als Nettie. Dit zorgt ervoor dat je steeds meer te weten komt over Diana en de complexe familiesituatie.

Dit is een spannende roman waarbij gedurende het verhaal steeds meer puzzelstukjes op hun plek lijken te vallen. Ik bleef het boek er telkens weer bij pakken om meer te weten te komen. Hoewel het boek een roman is, had het voor mij de juiste hoeveelheid spanning. Dit maakt het boek een hele fijne afwisseling tussen andere zoetsappige verhalen.

Doordat het verhaal in het boek wisselt tussen het heden en het verleden, maar ook tussen met name Lucy en Diana, is het een perfect boek om erbij te pakken op de momenten dat je er voor kunt gaan zitten. Zet een kop thee klaar en laat je meevoeren op de fijne schrijfstijl van Sally Hepworth.

Houd onze website in de gaten, want binnenkort geven we exemplaren weg van De Schoonmoeder! 

De schoonmoeder

Titel: De Schoonmoeder
Auteur: Sally Hepworth
Verschenen: oktober 2019
Pagina’s: 336
Uitgever: Meulenhoff

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *