Boeken,  Thriller

De Schimmenjager (Peter Lindgren/Hanne Lagerlind #4) – Camilla Grebe

De Schimmenjager is deel 4 van de Peter Lindgren/Hanne Lagerlind serie van Camilla Grebe. Lees hier de recensie van de thriller De Schimmenjager.

Waar gaat In slaap gevangen van Camilla Grebe over?

1944. De jonge Elsie Svenns is een van de eerste politiezusters in Stockholm en heeft een zware tijd tussen haar mannelijke collega’s. Wanneer ze bij hoge uitzondering naar een plaats delict wordt gestuurd, wordt een ongelukkig treffen met de moordenaar haar fataal. Dertig jaar later is Elsies dochter Britt-Marie in de voetsporen van haar moeder getreden. Ze wordt echter nauwelijks serieus genomen als ze tijdens het onderzoek in een verkrachtingszaak een duidelijke gelijkenis ontdekt met de zaak waarbij haar moeder om het leven kwam.
1985. De jonge Hanne Lagerlind-Schön helpt de recherche bij het opstellen van een daderprofiel van de beruchte Träskmoordenaar, die de lichamen van vrouwen aan de vloer vastspijkert om ze daar te laten sterven. Na jarenlange stilte lijkt de moordenaar opeens weer actief, en Hanne ontdekt een verband met de zaken waarbij twee politievrouwen betrokken waren.
2019. Wanneer bij de sloop van een pand een lichaam wordt gevonden, weet rechercheur Malin Brundin eindelijk een doorbraak in het onderzoek naar de seriemoordenaar te forceren, maar wacht haar hetzelfde lot als de vrouwen voor haar?

De Schimmenjager is deel 4 in de superspannende Peter Lindgren/Hanne Lagerlind-serie van Camilla Grebe. Lees hier de recensie van De Minnares, Dagboek van mijn verdwijning en In slaap gevangen.

Net als deel 1, 2 en 3 van de serie wordt dit boek vanuit verschillende perspectieven verteld. In eerste instantie wat verwarrend, maar al snel kom je erachter wie wie is. Als je deel 1, 2 en 3 niet hebt gelezen is dat niet erg, want De Schimmenjager kun je ook losstaand lezen. Ik zou je wel aanraden om de eerste drie delen ook te lezen, want die waren razend goed!

We volgen de drie hoofdpersonen van het boek: Elsie, Hanne en Malin. Het verhaal is opgedeeld in vier delen en spelen zich af in verschillende tijden. In elk deel lees je vanuit het perspectief van een andere vrouwelijke politie agent, die bezig is met het oplossen van een moord. Ondanks dat de verhalen steeds wisselen en je met best veel karakters kennis moet maken, maakt Grebe dit heel makkelijk voor je en is het verhaal goed te volgen. Het plot is goed uitgewerkt, er zitten verrassende plotwendingen in en ook de dader is een verrassing. Dat is wat je wil in een thriller, toch? Je blijft continu geprikkeld.

‘Een Scandinavische thriller van de hoogste plank’ 

De Schimmenjager is een hele spannende thriller die je niet meer loslaat. De moorden zijn gedetailleerd beschreven en trekken je helemaal in het verhaal. Alle elementen voor een goede thriller zijn aanwezig en je wil continu doorlezen. Dit is een Scandinavische thriller van de hoogste plank!

Pluspunten: 
+ Spannend en afwisselend
+ Goede plottwist
+ Vlot geschreven
+ Meeslepend

Minpunten: 
– Geen!

Heb jij In slaap gevangen al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

schimmenjager

Titel: De Schimmenjager
Auteur: Camilla Grebe
Verschenen: augustus 2021
Pagina’s: 384
Uitgeverij: Cargo

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *