De schemertuin
Boeken

De schemertuin – Sara Nisha Adams

De schemertuin is het nieuwste boek van Sara Nisha Adams. Nadat ik het boek De troostbibliotheek van haar had gelezen was ik helemaal fan geworden van Sara Nisha Adams haar schrijfstijl. Dit boek werd zelfs mijn favoriet van 2023! Mijn verwachtingen waren dan ook erg hoog voor De schemertuin. In deze recensie lees je meer over dit boek.

Waar gaat De schemertuin van Sara Nisha Adams over?

Eastbourne Road, Londen. Tussen de huizen op nummer 77 en 79 ligt een gedeelde tuin. Ooit was het een prachtig stukje groen, een oase van rust in een bruisende stad. Nu is de tuin verwaarloosd en overwoekerd. Buren Winston en Bernice vinden dat niet erg. Ze mogen de tuin dan wel delen, meer hebben ze niet met elkaar gemeen.

Maar op een dag wordt er een mysterieus pakketje bezorgd. Het zijn foto’s van de tuin toen deze nog in bloei stond – levendig met bloemen en wilde dieren, toen hij bezocht werd door mensen uit alle hoeken van de gemeenschap. Probeert iemand hen wat te vertellen?

Een zaadje is geplant: Winston en Bernice begraven de strijdbijl en trekken hun tuinhandschoenen aan. Terwijl ze omspitten en planten, schrobben en water geven, begint de tuin uit zijn winterslaap te ontwaken – en ook het ijs tussen Winston en Bernice begint te ontdooien. Kan de tuin helpen bij het opbloeien van het verloren groepsgevoel in de gemeenschap? Met een beetje hulp van de geheimzinnige tuinier die pakketjes blijft sturen, groeien Winston en Bernice steeds meer naar elkaar toe.

De schemertuin

Titel: De schemertuin
Auteur: Sara Nisha Adams
Verschenen: 21 februari 2024
Pagina’s: 400
Uitgeverij: The House of Books

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

 

Mijn mening over De schemertuin

De Schemertuin van Sara Nisha Adams klonk meteen intrigerend. Ook door het prachtige omslag, het trekt je namelijk direct aan. Het verhaal, dat over twee buren gaat, sprak mij ook meteen aan. Ze hebben een ontzettende hekel aan elkaar, hebben niks met elkaar gemeen, maar worden toch aan elkaar verbonden door de gemeenschappelijke tuin die ze weer nieuw leven in gaan blazen. Ze steken samen de handen uit de mouwen, leren elkaar beter kennen en worden vrienden.

Terwijl je het verhaal van de twee buren, Winston en Bernice, volgt is er nog een ander verhaallijn aanwezig. Het verhaal van Prem en Maya, dat zich afspeelt in het verleden. Zij hebben ooit in één van de twee huizen gewoond (waar Winston en Bernice nu wonen). Daarnaast speelt Alma een belangrijke rol, die in het andere huis woonde. Vanaf bladzijde 1 heb je door dat de verhaallijnen samen zullen komen. Maar de vraag is wanneer. En wat de verhalen te maken hebben met elkaar.

In het boek worden heftige thema’s besproken. Discriminatie, migratie naar een vreemd land en eenzaamheid komen onder andere aan bod. Het verhaal komt wat langzaam op gang, maar als je er eenmaal in zit kun je hem niet meer neerleggen. Dat komt ook door de fijne personages, die heel goed zijn uitgewerkt. Je gaat echt van de personages houden. Ook door de afwisseling van het heden en het verleden leest het boek erg vlot. De ontknoping is emotioneel, meeslepend en zorgt er voor dat ik benieuwd ben naar wat Sara Nisha Adams nog meer te bieden heeft.

Pluspunten:
+ emotioneel, meeslepend
+ bijzonder verhaal over twee buren
+ als je eenmaal in het verhaal zit leest het erg vlot

Minpunten: 
– het duurt even tot je er in zit

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht vind je deze artikelen ook leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *