de roep van het land
Boekrecensies,  Roman

De roep van het land (De vrouwen van Kiward #3)- Sarah Lark

Ken jij de serie De vrouwen van Kiward van Sarah Lark al? De roep van het land is deel drie uit de serie. Laura van de Adorable Bookclub las De roep van het land. Lees hier haar recensie!

Waar gaat De roep van het land van Sarah Lark over?

Nieuw-Zeeland, 1907. De nichtjes Gloria en Lilian groeien samen op. Aan hun gelukkige jeugd komt abrupt een einde als Gloria’s moeder besluit haar naar een kostschool in Engeland te sturen. De familie besluit de meisjes samen naar de school te sturen, zodat ze in elk geval elkaar nog hebben. Maar eenmaal in Engeland is Gloria diep ongelukkig, en zelfs Lilian kan haar niet uit haar schulp lokken. Uiteindelijk besluit Gloria koste wat kost naar huis te gaan en smeedt een gewaagd plan, dat echter levensgevaarlijk blijkt…

De roep van het land is het derde deel uit de serie De vrouwen van Kiward van Sarah Lark. Gloria en Lilian zijn nichtjes, maar op het eerste gezicht zou je dat niet zo zeggen. Beide meisjes hebben andere doelen in het leven. Gloria wil graag op Kiward Station blijven en daar het bedrijf met de schapen en paarden overnemen, terwijl Lilian graag meer op avontuur gaat. Wanneer de meisjes naar Engeland worden gestuurd om daar te gaan studeren, gaat niet alles volgens de plannen van hun familie. Kura, de moeder van Gloria, wil dat Gloria zich bezig gaat houden met muziek en een goede opleiding in plaats van Kiward Station. Lilian daarentegen wordt meegestuurd om Gloria uit haar schulp te laten komen, daar is Lilian heel blij mee want ze mag op avontuur.

Vanaf het moment dat de meisjes in Engeland op een kostschool zijn, gaat het voor Gloria helemaal mis. Ze past niet bij de meisjes, die haar pesten om haar uiterlijk en haar lessen lopen ook niet soepel. Lilian heeft geen moeite om zich aan te passen en maakt al snel vrienden. Terwijl Gloria zich steeds meer terugtrekt, gaat het op Kiward Station met Jack haar beste vriend ook steeds slechter. Jack verliest zijn vrouw binnen korte tijd en krijgt geen contact met Gloria. Dan maakt hij de keuze om het leger in te gaan. Maar tijdens de oorlog raakt Jack steeds meer emotioneel onstabiel en raakt hij op een gegeven moment gewond. Gloria ontsnapt tijdens een tour met haar ouders in Amerika en wil koste wat het kost terug naar Kiward Station. Maar deze reis verloopt niet zonder slag of stoot.

‘Je wil de hele tijd weten wat er gaat gebeuren met de karakters uit het boek’

Sarah Lark beschrijft vanuit het grootste deel vanuit Gloria, Jack en Lilian. Vanaf het begin zit je redelijk snel in het verhaal en wil je graag weten wat er gaat gebeuren met de karakters. De reis die Gloria en Jack meemaken wordt in details beschreven, waardoor je veel meer meeleeft met Gloria en Jack. Dit deel sluit dan ook weer goed aan bij de eerste twee delen van de Kiward Station-serie. Dit boek is écht een aanrader om te lezen! Je moet er wel goed te tijd voor nemen om het verhaal te volgen, omdat het erg gedetailleerd is beschreven.

Heb jij De roep van het land al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

Lees hier de recensie van deel 1: Het land van belofte of bestel ‘m meteen op Bol.com.
Lees hier de recensie van deel 2: Het lied van de wolken of bestel ‘m meteen op Bol.com

de roep van het land

Titel: De roep van het land
Auteur: Sarah Lark
Verschenen: maart 2021
Pagina’s: 604
Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein

bol-button

Rating: 4,5/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *