De roadtrip
Young adult

De roadtrip (Sex education) – Katy Birchall

De roadtrip is een standalone boek dat zich afspeelt in de wereld van de populaire Netflix-serie Sex Education. Deze keer is de serie niet gebaseerd op een boek maar is het boek gebaseerd op de serie. Ik had de serie niet gezien en was toch wel benieuwd naar het boek. Ik vertel je er meer over!

Waar gaat De roadtrip over?

‘Yeah!’ riep Eric enthousiast, terwijl hij zich op de achterbank liet glijden. ‘ROADTRIP!’
Otis kromp ineen en Maeve wierp hem een vuile blik toe voordat ze voorin ging zitten en het portier met een klap dichttrok. Aimee draaide de sleutel in het contact om en ze vertrokken…
Als Maeves broer Sean gearresteerd wordt, is zij de enige die hem kan helpen. Maar met Otis, de onwaarschijnlijke seksgoeroe, aan haar zijde, haar loyale vriendin Aimee achter het stuur en Otis’ vrijgevochten beste vriend Eric op sleeptouw, zal Maeve dit niet alleen hoeven doen. Zelfs als ze dat wél had gewild…
Het blijkt dat Sean heeft gefeest met een groep rijke jongeren die hem nu beschuldigen van een misdrijf. En er is veel bewijs tegen hem… Kunnen Maeve en haar vrienden als ware detectives alle geheime angsten, verborgen liefdes en obscure motieven ontrafelen en zo de waarheid boven tafel krijgen?

Zoals ik al zei heb ik de Netflix serie Sex Education niet gezien dus dook ik helemaal blanco in het boek. Ik kende de personages om wie het boek draait dan ook niet: Aimee, Eric, Maeve en Otis. Ik kan je meteen meedelen dat je de serie *niet* gezien hoeft te hebben om het boek te lezen.

Het verhaal draait dus om Aimee, Eric, Maeve en Otis. Maeve komt erachter dat haar broer in de problemen zit en ze besluit direct om hem te helpen. Ze belt haar vriendin Aimee op, die een auto heeft, om met haar mee te gaan en Otis sluit aan. Per ongeluk wordt Eric uitgenodigd en het woord ‘roadtrip’ wordt direct geroepen. Maar heel belangrijk: het doel is en blijft Maeve’s broer Sean helpen. In het verhaal word je meegenomen in de reis die de groep maakt om bij Sean te komen. Als ze eenmaal Sean zijn verhaal te horen hebben gekregen gaan ze op onderzoek uit om de  waarheid boven tafel te krijgen. Op de meest originele manieren starten ze hun onderzoek en dompelen ze zich onder in Sean zijn wereld.

‘De roadtrip kan je ook prima lezen als stand alone boek’

Ik was nog niet bekend met de auteur Katy Birchall maar het verhaal leest lekker vlot door. Je zit in een mum van tijd in de wereld van Sex Education en het boek is onmogelijk neer te leggen. Je leert de personages best goed kennen. Aimee is echt mijn favoriet van de groep: ze maakt soms echt van die superdomme opmerkingen en doet vervolgens heel slim erover. Ik moet altijd lachen om haar.

Dit boek is superleuk voor de fans van de serie. Als je de serie nog niet hebt gezien dan hoef je dit boek niet per se over te slaan. Het is namelijk een hartstikke leuk verhaal dat je ook prima los kunt lezen. En ik kan je garanderen – als je dit boek uit hebt wil je de serie graag zien. En dat is wat ik direct heb gedaan!

Meer recensies lezen van de boeken van Katy Birchall? Klik dan hier.

De roadtrip

Titel: De roadtrip (Sex education)
Auteur: Katy Birchall
Verschenen: september 2021
Pagina’s: 240
Uitgever: Moon
bol-button

Rating: 4/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *