Boekrecensies,  Roman

De roadtrip – Beth O’Leary

Ga mee op reis in De Roadtrip van Beth O’Leary! Ik was erg benieuwd naar het nieuwste boek van deze auteur omdat ik haar vorige boek Tot snel heel leuk vond. Lees snel verder om erachter te komen wat ik van De Roadtrip vond!

Waar gaat De roadtrip over?

Addie en Dylan hebben elkaar vermeden sinds hun relatie stukliep. Nu moeten ze ongepland 600 kilometer lang een auto delen. Wat er ook gebeurt, deze roadtrip zal niemand ooit vergeten…

Addie en haar zus Deb zijn voorbereid op een epic roadtrip van het zuiden van Engeland, waar ze wonen, naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar. Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Marcus, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had. Wat zal het eerder begeven, de auto of de gespannen vrede tussen de passagiers?

Addie is samen met haar zus onderweg naar de bruiloft van een goede vriendin. Alles lijkt voorspoedig te gaan, tot ze botsen met de auto. Het toeval wil dat er in deze auto een aantal oude bekenden zitten, namelijk haar ex Dylan en zijn beste vriend Marcus. En nog een onbekende: Rodney. Ook zij zijn onderweg naar de bruiloft van de gemeenschappelijke vriendin. Er lijkt niks anders op te zitten dan met zijn vijven hun tocht voort te zetten. Maar deze roadtrip verloopt niet vlekkeloos en oude herinneringen komen naar boven. Lukt het Addie en Dylan om een aantal uur bij elkaar door te brengen zonder dat er oud leed naar boven komt?

‘Beth O’Leary weet de personages gedetailleerd uit te werken, daardoor leer je ze beter kennen’

Ik had even de tijd nodig om in het boek te komen. In mijn ogen kwam het wat traag op gang, waardoor ik het moeilijk vond om het boek op te pakken. Het boek speelt zich af in het heden waar de roadtrip plaatsvindt maar heeft terugblikken naar het verleden, zodat je als lezer te weten komt hoe Addie en Dylan elkaar hebben leren kennen. Naarmate het boek vordert, lees je over de relatie van de twee en uiteindelijk waarom het is stukgelopen. Het feit dat er tijdens de roadtrip van alles misgaat, zorgt er in mijn ogen voor dat het boek wat traag verloopt. Daarnaast ergerde ik me al vanaf het begin aan Marcus, de beste vriend van Dylan. Wat een naar karakter heeft die man haha! Wat ik wel heel goed vond aan het boek, is dat de karakters gedetailleerd zijn uitgewerkt door Beth O’Leary. Juist daarom leer je de personages ook beter kennen en blijft het niet oppervlakkig. Ook zijn er een aantal scènes zeer humoristisch geschreven wat zorgt voor een vermakelijk geheel. Al met al een prima boek voor tussendoor, maar helaas niet een die me nog lang bij zal blijven.

Pluspunten: 
+ Leuke humor
+ De afwisseling van het heden en het verleden

Minpunten: 
– Boek komt wat traag op gang
– Een van de hoofdpersonen is ontzettend irritant

Heb jij De Roadtrip al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

de roadtrip

Titel: De roadtrip
Auteur: Beth O’Leary
Verschenen: september 2021
Pagina’s: 320
Uitgeverij: De Fontein

bol-button

 

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.