Boekrecensies,  Young adult

De prinses (De selectie #4) – Kiera Cass

De prinses Titel: De prinses
Auteur: Kiera Cass
Verschenen: juni 2015
Pagina’s: 288
Uitgever: Van Goor
Originele titel: The Heir

Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

Mening over De prinses:

De selectie gaat door! Deze keer is het de beurt aan de prinses en toekomstige koningin, Eadlyn. Eadlyn is een… ander meisje dan America was in de eerste drie boeken. Je merkt goed dat het hun dochter is, maar toch is Eadlyn een totaal ander meisje. Ook zij moet het ondergaan, de selectie. Maxon heeft een hoop voor elkaar gekregen in de tijd dat hij koning was, maar onrust begint te komen in het paleis. Een selectie moet een perfecte afleiding zijn, ook al zit Eadlyn hier niet helemaal op te wachten.

Wat had ik een hekel aan Eadlyn in het begin. Een verwend rot nest was het. Naarmate het boek vordert begon ik echter steeds meer respect voor Eadlyn te krijgen en begon ik haar te begrijpen. Kiera Cass weet het weer goed voor elkaar te krijgen door jou een personage eerst enorm te haten en te irriteren, om er daarna ontzettend veel van te houden.

Constant wilde ik haar helpen met haar keuzes, maar Eadlyn is natuurlijk zo eigenwijs als wat (oké en de verhaallijn stond natuurlijk al vast).
Het boek leest net zoals de andere boeken in de serie heerlijk door. De selectie boeken zijn echt boeken die je stuk voor stuk in één dag makkelijk kan uitlezen. Fijne boeken voor tussendoor en ik kan ook heel goed begrijpen dat vele mensen groot fan zijn van Kiera Cass haar boeken.

Het verhaal begint dus wat moeilijk, niet door de schrijfstijl of het hele onderwerp, maar puur door het karakter van Eadlyn. Ik denk dat veel mensen zich irriteren aan dit meisje en geneigd zijn om daardoor het boek weg te leggen. Als je jezelf even door haar vervelende karakter heen sleept merk je in het boek dat ze helemaal niet zo erg is en stiekem zal je, net zoals ik, van haar gaan houden. Dit vierde deel is zeker een leuke toevoeging aan de selectie serie. Echt nodig was het niet, maar toch zouden veel mensen willen weten wat er met America is gebeurd na het derde deel. Heel veel kom je daar niet over te weten, Maxon en America leven op de achtergrond en het verhaal gaat puur en alleen over Eadlyn.

Mocht je fan zijn van de selectie serie raad ik je zeker aan dit boek ook te lezen. Een goede toevoeging aan de serie en stiekem wil ik nu al weer meer selectie!

Meer recensies lezen van de boeken van Kiera Cass? Klik dan hier.

Rating: 4.5/5

bol-button

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *