De prins van toorn
Fantasy

De prins van Toorn – Kerri Maniscalco

De prins van Toorn stond op mijn leeslijst omdat het een prachtig boek is. Ik koos het boek dus uit om z’n omslag! Is het verhaal net zo goed? In deze recensie lees je alles over dit bijzondere verhaal.

Waar gaat De prins van Toorn over?

Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders opdagen en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is.

Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.

In De prins van toorn staat Emilia centraal. Zij en haar tweelingzus zijn heksen. Haar tweelingzus wordt vermoord en Emilia besluit om op zoek te gaan naar de dader. In dit verhaal maak je kennis met Emilia, leer je alles over haar familie en het feit dat ze heksen zijn. Een ander belangrijk onderdeel zijn de Prinsen van Zonden, uit de hel. Het verhaal speelt zich af in Italië, wat ik heel leuk vond. Er zaten allerlei Italiaanse aspecten in het verhaal die het erg bekend deden aanvoelen.

Vrijwel direct spring je in het verhaal: de wereld wordt niet heel lang geschetst maar gaandeweg word je wegwijs gemaakt in de wereld van Emilia. Het boek leest als een speer en dat heeft er mee te maken dat de hoofdstukken aan de korte kant zijn. Dat vond ik persoonlijk heel prettig, want ik vloog echt door het verhaal.

‘Ik ben helemaal fan van De prins van Toorn!’

Emilia is een bijzonder karakter. Ze is een ontzettende sterke meid die zich door allerlei bizarre gebeurtenissen heen slaat. Ze rouwt om het verlies van haar tweelingzus maar wordt ook gedreven door het feit dat ze de dader wil vinden. Ze verschilt erg van haar tweelingzus en dat merk je vanaf bladzijde 1 maar al te goed. Gedurende het verhaal kom je er steeds meer achter dat ze stiekem toch meer op haar tweelingzus lijkt dan ze dacht.

Een ander belangrijk personage in dit verhaal is de Prins van Toorn, kortgezegd ‘Toorn’ – hij is een demon en een van de prinsen van de Hel. Ook ontmoeten we een paar van zijn broers. Toorn speelt echter de belangrijkste rol in het verhaal. De spanning tussen Emilia en Toorn is voelbaar door elke bladzijde heen. Emilia kent veel afkeer tegen de demon, omdat ze zo is opgegroeid. Maar gaandeweg merk je dat de spanning steeds meer wordt opgebouwd.

Ik ben enorm fan van deze serie. Wat een heerlijk boek! Ik kan niet wachten tot deel 2 en deel 3 verschijnen. Ik ben vooral benieuwd hoe de relatie tussen Toorn en Emilia zal ontwikkelen en welke gebeurtenissen nog meer plaatsvinden.

Pluspunten:
+ Heel spannend en origineel verhaal.
+ Speelt zich af in Italië, heerlijke Italiaanse invloeden.
+ Je zit direct in het verhaal. De wereld wordt nauwelijks geschetst want het speelt zich gewoon in onze wereld af.

Minpunten:
– Soms wat ongeloofwaardig, maar dat is acceptabel.

De prins van Toorn

Titel: De prins van Toorn
Auteur: Kerri Maniscalco
Verschenen: januari 2023
Pagina’s: 384
Uitgever: Boekerij
bol-button

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.