De perfecte echtgenote
Thriller

De perfecte echtgenote – Darby Kane

Onlangs ontving ik het boek De perfecte echtgenote van Darby Kane. Toen ik las waar het boek over ging dacht ik: dit lijkt me een enorm spannend boek. Ik heb het boek opgepakt en uitgelezen en vertel je er meer over!

Waar gaat De perfecte echtgenote over?

Lila Ridgefield woont in een idyllisch stadje met haar man, Aaron, die lesgeeft op de plaatselijke school. Ze lijken een perfect leven te hebben. Als Aaron niet komt opdagen op zijn werk en zijn auto ook nergens wordt aangetroffen maakt Lila zich enorme zorgen. Want hoe kan hij vermist zijn als zij zijn lijk een paar uur geleden in zijn auto op de parkeerplaats van de school heeft achtergelaten?

Terwijl Lila worstelt met de angst dat Aaron het op de een of andere manier heeft overleefd en nu ergens op wraak zint, speelt ze de bezorgde echtgenote en probeert ze de politie om de tuin te leiden. Maar Ginny Davis, de ambitieuze detective die de zaak onderzoekt, vertrouwt Lila niet helemaal en zet alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen.

Darby Kane is het pseudoniem van de auteur HelenKay Dimon. Zij is bekend van onder meer het boek The Fixer en is vroeger echtscheidingsadvocaat geweest. Ze heeft in het verleden vooral romans en erotische boeken geschreven en De perfecte echtgenote is haar debuut als thrillerauteur.

In De perfecte echtgenote lees je meer over Aaron en Lila. Ze lijken voor de buitenwereld een perfect leven te hebben. Aaron is werkzaam op een school als docent en Lila is werkzaam als makelaar. Lila doet een vreselijke ontdekking over Aaron en dit zet hun leven op z’n kop. De spanningen lopen zo hoog op, dat Lila besluit om Aaron te vermoorden. Aaron wordt als vermist opgegeven wanneer hij niet komt opdagen voor werk. Maar hoe kan dat? Want Lila heeft zijn lijk achtergelaten in zijn auto op de parkeerplaats van school…

Tegelijkertijd lees je het verhaal van de rechercheur Ginny Davis, die is gezet op de zaak van Aaron. Ze vindt Lila maar kil en verdacht. Ze wil alles op alles zetten om Aaron te vinden en de waarheid boven tafel te krijgen.

De perfecte echtgenote wordt heel spannend opgebouwd’

In deze psychologische thriller vraag je je continu af wat voor bizarre ontdekking Lila heeft gedaan, hoe ze hem vermoord heeft en waar het lichaam van Aaron is. Leeft hij nog? De continue angst van Lila dat Aaron ineens ergens opduikt is voelbaar. Wat ik heel bijzonder aan dit verhaal vind is dat het boek veel diepgang heeft en er veel ruimte is voor de personages. Je leert hen goed kennen.

Met iedere bladzijde dat je verder leest, kom je er achter wat er precies heeft plaatsgevonden. Je duikt in het hedeb en het verleden en dat leest prettig door. De spanning wordt steeds verder uitgebouwd. Ook komen er steeds meer dingen aan het daglicht die je niet had verwacht van het verhaal. Hoewel Aaron en Lila een slechte relatie hadden, is er om hen heen nog veel meer gebeurd.

Het einde vond ik een ware ontknoping en ik kon niet stoppen met lezen. Precies zoals ik een psychologische thriller graag lees. Een aanrader, als je op zoek bent naar een thriller om op te pakken!

Pluspunten:
+ Veel ruimte voor de personages
+ Opbouwende spanning
+ Veel mysterie en onduidelijkheden die op het einde aan bod komen

Minpunten:
– Het einde duurde wat mij betreft net iets te lang, maar door de spannende ontknoping is dat niet erg

De perfecte echtgenote

Titel: De perfecte echtgenote
Auteur: Darby Kane
Verschenen: januari 2022
Pagina’s: 336
Uitgever: Volt
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *