koptelefoon
Algemeen

Dé perfecte afspeellijst voor tijdens het lezen

Stilte om mij heen tijdens het lezen kan heerlijk zijn! Maar soms is het ook té stil. En dan verlang je naar wat muziek. Maar heb je, net zoals ik, dat muziek soms te veel kan afleiden? Niet alle muziek! 

Als ik aan het lezen ben terwijl de tv aan staat, vind ik het soms erg moeilijk om mij te concentreren. Je ogen gaan soms automatisch naar dat scherm toe. En voor je het weet zit je alweer een paar minuten mee te kijken. Ik woon samen, dus het is niet zo dat de tv aanzetten een keuze is die ikzelf maak. Mijn vriend kijkt gewoon graag tv (of een serie) terwijl ik een boek lees. Een optie is dan een koptelefoon opzetten! Zo hoor ik niet het geluid van de tv en heb ik iets meer concentratie.

Dan kom ik ook direct uit bij het volgende probleem. Ik ben een enorme muziekliefhebber en luister daar dan ook erg graag naar. Probleem is dan ook weer dat ik te veel focus op de muziek. In je hoofd meezingen met dat ene geweldige nummer. Of juist heel intensief meeluisteren omdat je het nummer niet kent en hij toch wel erg lekker klinkt!
Ik heb dan ook vrij lang gezocht naar muziek die wel fijn is om naar te luisteren, maar niet te afleidend is tijdens het lezen. Ik heb al die muziek opgeslagen in een eigen afspeellijst, die jij ook gewoon kunt beluisteren.

Rustgevend

Deze afspeellijst is echt ideaal als je graag muziek wilt luisteren die écht heel rustgevend is. Dat je het bijna niet meer hoort, zeg maar. Deze afspeellijst doet mij soms ook een beetje aan mijn yogaschool denken. Ik word er in ieder geval heel rustig van! Denk je eens in: deze muziek, kaarsjes aan, theetje erbij, onder een warm dekentje… heerlijk!

Beluister de afspeellijst

Rustig én zang

Toch wel wat zang bij de muziek? Dan raad ik deze afspeellijst aan. Ook erg rustgevend, maar een fijne zangstem erbij. De stem overheerst niet, waardoor het toch heel rustgevend is!

Beluister de afspeellijst hier

Adorable Books reading music

Of beluister deze afspeellijst! Dit zijn nummers waar ik héél rustig van word en waardoor het lezen voor mij echt heel rustgevend is. Rustige nummers, soms iets meer uptempo… Ben je benieuwd? Ik heb de afspeellijst openbaar gemaakt en voeg regelmatig nieuwe nummers toe! Tip: speel hem af op shuffle.

Luister jij muziek tijdens het lezen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *