Boeken,  Feelgood

De Partycrasher – Sophie Kinsella

Sophie Kinsella heeft weer een nieuw boek geschreven: De partycrasher. In dit artikel kun je de recensie vinden van De partycrasher van Sophie Kinsella. Zou het weer zo’n heerlijke, typische Kinsella zijn zoals we gewend zijn?

Waar gaat ‘De partycrasher’ over?

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een ‘housecooling’-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze zich dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

Ik heb alle boeken van Sophie Kinsella gelezen, dus ik kon niet wachten tot ik in haar nieuwste schrijfsel kon beginnen: De partycrasher. Ik bewaarde hem voor de zomervakantie. In De partycrasher volgen we de 26-jarige Effie. Haar leven stort in als haar ouders uit elkaar gaan en ze hun huis gaan verkopen. Waarom gingen ze uit elkaar? Hebben ze nooit van elkaar gehouden? Was alles nep? Dat gevoel wordt nog meer versterkt als haar vader een nieuwe vriendin krijgt. De relatie tussen Effie en haar vader komt hierdoor onder nog meer druk te staan. Als er nog één feestje wordt georganiseerd in hun ouderlijk huis ‘Greenoaks’, weigert Effie te gaan. Ze wordt bovendien maar halve bak uitgenodigd door haar nieuwe schoonmoeder. Maar dan bedenkt ze dat er nog iets heel belangrijks in het huis ligt dat ze wil hebben. Ze probeert tijdens het feest, ongezien, haar waardevolle spullen terug te halen. Terwijl ze zich schuilhoudt, komt ze erachter dat ieder lid van de familie geheimen heeft. De meest hilarische momenten doen zich voor terwijl Effie zich verstopt in struiken, kasten en onder dekens.

Tijdens de zoektocht naar Effies waardevolle spullen, krijgt ze hulp van haar zus en haar ex. De ene na de andere hilarische scène volgt elkaar op en ik zou me zomaar kunnen voorstellen dat dit boek verfilmd wordt. Het boek speelt zich namelijk als een film in je hoofd af. De afwisselende verhaallijnen zijn leuk om te volgen en je vliegt door dit boek heen. Maar tussen de grappige anekdotes worden er ook serieuze onderwerpen aangekaart. Dit is zeker een boek met een diepere laag. Ook is dit boek geen moment saai en je vliegt er doorheen. Ik heb genoten!

‘Een boek van Sophie Kinsella zoals ‘ie zou moeten zijn, I loved it!’

Dit is een boek van Sophie Kinsella zoals ‘ie zou moeten zijn. Hardop lachen, heel veel herkenning, bizarre en hilarische karakters en situaties die alleen Kinsella kan bedenken. Er gebeurde tijdens het lezen van dit boek zelfs iets wat ik niet zo vaak heb bij Kinsella: een traan over mijn wang! Extra complimenten daarvoor, voor deze geweldige schrijfster.

Pluspunten
+ Typisch Kinsella met veel humor en hardop lachen
+ Leest lekker weg
+ Leuke karakters

Minpunten
– Niks, ga dit boek lezen!

Heb jij De partycrasher al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

de partycrasher

Titel: De partycrasher
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: maart 2022
Pagina’s: 336
Uitgeverij: The House of Books

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *