Adorable Bookclub,  Thriller

De onversneden waarheid – Tess Sharpe

Dit keer las Sanne voor de Adorable Bookclub een thriller waar ze even tijd voor moest maken. Het is geen lichte kost die je even tussendoor leest, maar het is de tijd dubbel en dwars waard.

Niemand verhandelt meer wapens en drugs en niemand vermoordde meer mensen dan Duke McKenna. Zijn enige zwakke plek is zijn dochter Harley, in wie hij de opvolger ziet voor zijn drugsimperium. Hij heeft haar geleerd dodelijk te zijn, maar in tegenstelling tot Duke heeft Harley wél een geweten. Wanneer Harley alles wat haar vader haar leerde, inzet tégen hem, om de mensen van wie zij houdt te beschermen, is dat met gevaar voor eigen leven. Maar Harley is een McKenna, en McKennas winnen altijd…

Na het eerste hoofdstuk was ik al verkocht. Wat zeg ik, halverwege het eerste hoofdstuk, misschien zelfs na de eerste zinnen. Dat deze auteur kan schrijven wordt snel duidelijk, en het verhaal belooft alles waar ik van houd: romantiek, spanning en duisternis.

Harley groeit niet op zoals jij en ik. Ze wordt opgeleid door een van de meest gevaarlijke criminelen die er bestaat, met maar één doel voor ogen: om hem op te volgen. We leren Harley kennen als iemand die zo gevaarlijk is als haar vader, zo trouw als haar hond Busy en zo betrokken als haar vriendin en zakenpartner Mo.

‘Dit boek wist mij nog lang bezig te houden’

Ik ben altijd een beetje jaloers op auteurs zoals Tess Sharpe, die een wereld kunnen creëren die ik nog niet ken, maar waar ik alles van wil weten. Pagina na pagina waarin het heden vervlochten werd met het heden verslond ik en voor ik het doorhad was het boek uit. Stukje bij beetje werd duidelijk waar Harley nu eigenlijk mee bezig is en zelfs na een bevredigend einde, weet dit boek mijn gedachten nog lang bezig te houden.

Onyx

Titel: De onversneden waarheid
Auteur: Tess Sharpe
Verschenen: maart 2019
Pagina’s: 440
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *