De olijfboom
Boeken,  Boekrecensies

De olijfboom – Lucinda Riley

Onlangs las ik het boek De olijfboom, een losstaande roman van Lucinda Riley. Nadat ik De zeven zussen-reeks had gelezen was ik toe aan een korte pauze van haar boeken. Ik had zin om iets anders te lezen, en dat heb ik gedaan. Ik vertel je meer over dit boek en hoe het wegleest!

Waar gaat De olijfboom over?

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus wordt de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en ze besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin.
Maar zodra ze in het huis aankomt, wordt ze herinnerd aan de geheimen die ze destijds op het eiland heeft achtergelaten. Haar man, William, en haar zoon, Alex, weten niets van haar verleden.
Een toevallige ontmoeting met haar jeugdliefde zorgt voor een botsing tussen Helena’s verleden en het heden, wat grote gevolgen heeft voor haar gezin. De dertienjarige Alex zoekt naar antwoorden en Helena weet dat ze niet langer kan weglopen voor de waarheid.

Het verhaal van De olijfboom draait om Helena. Ze heeft het huis, Pandora, van haar oudoom Angus op Cyprus geërfd. Ze is er lange tijd niet geweest, maar heeft hier hele fijne herinneringen en besluit om met haar gezin de zomer door te brengen. Ook haar zoon Alex heeft een belangrijke rol in het verhaal: hij is een hoogbegaafde puber die erg onzeker is over zichzelf. Hij weet niet wie zijn vader is en daar heeft hij veel vragen over, vragen die zijn moeder niet wil beantwoorden. Zowel Alex als zijn moeder Helena blijven heel erg in het verleden hangen en deze geheimen zorgen ervoor dat je continu wil doorlezen.

‘De olijfboom is een prachtig verhaal dat me lang is bijgebleven’

De olijfboom lijkt in geen enkel opzicht op de verhalen van De zeven zussen: bij De zeven zussen-reeks spring je vaak heen en weer door de geschiedenis en dat is in dit boek niet het geval. Ik moet zeggen dat dat ook zijn charme heeft, omdat ik denk dat het anders teveel op elkaar zou hebben geleken. In dit geval komen er verhaallijnen samen uit 2006 en 2016: een stuk dichterbij dan je gewend bent. Je wordt op een andere manier meegenomen naar het land, in dit geval Cyprus, en krijg weliswaar minder te zien van het land maar geloof me… De charmes van Cyprus komen zeker aan bod! Laat je niet afschrikken door het feit dat het verhaal ‘anders’ is dan je gewend bent: ook De olijfboom zal je overrompelen door het bijzondere verhaal en de ontzettend fijne schrijfstijl van Lucinda Riley. Het verhaal is me lang bij gebleven en het was een heerlijk verhaal om te lezen.

Meer recensies lezen van de boeken van Lucinda Riley? Klik dan hier.

De olijfboom

Titel: De olijfboom
Auteur: Lucinda Riley
Verschenen: april 2019
Pagina’s: 429
Uitgever: Xander Uitgevers

bol-button

Rating: 4.5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *