Adorable Bookclub,  Roman

De muze – Jessie Burton

de muze

Julia van de Adorable Bookclub las het boek De Muze van Jessie Burton. Wat vindt ze van dit boek met deze prachtige cover en is het de moeite waard om te lezen? Lees de recensie van De Muze nu hieronder!

1967, London. Odelle Bastien, afkomstig uit Trinidad, krijgt een bijzonder schilderij onder ogen. Het is waarschijnlijk werk van een Spaanse kunstenaar die in de jaren veertig stierf in onduidelijke omstandigheden. Odelle gaat op onderzoek uit en doet een schokkende ontdekking. Dertig jaar eerder grijpen de jonge Teresa Robles en haar revolutionaire broer Isaac hun kans op een beter bestaan als de negentienjarige Olive Schloss, dochter van een kunsthandelaar, in hun dorp komt wonen. Achter de schermen helpen ze Olive zodat zij haar artistieke talent kan uitleven. De gevolgen hiervan blijven niet onopgemerkt.

De Muze begint met het verhaal van Odelle, waarin je meegenomen wordt in hoe ze onbedoeld in aanraking komt met het bijzondere schilderij ‘Rufina en de leeuw’. Zonder dat ze het in de gaten heeft, wordt ze de belangrijkste schakel in het bijzondere achtergrondverhaal van het schilderij. Hier kom je pas beetje bij beetje achter zodra het verhaal verder gaat. Gelijk nadat je kennis hebt gemaakt met Odelle, gaat het verhaal terug in de tijd naar dertig jaar geleden, waar je de rijke maar rebelse Olive Schloss, Teresa en Isaac leert kennen. Olive wil dolgraag schilderen en volgens Teresa heeft ze daar ook het talent voor, alleen mogen haar ouders het niet weten. Terwijl er in Spanje een oorlog aan zit te komen, wordt het onschuldige schilderen van Olive ineens een politiek spel. Echter weet niemand dat één schilderij consequenties gaat hebben voor iedereen die ermee in aanmerking komt.

‘De Muze van Jessie Burton is een prachtig boek met niet alleen een prachtige kaft maar vooral een sterk verhaal’

Vanaf het moment dat ik het omslag van De Muze zag was ik verkocht. Hoewel een mooie omslag niet altijd betekent dat het verhaal goed is, is dat hier gelukkig wel het geval. De schrijfwijze van Jessie Burton neemt je mee naar een andere wereld vol complotten, liefde en gevaar. Ze zet krachtige personages neer die vechten voor wat ze willen en het er niet zomaar bij laten zitten. Er is liefde maar het is geen typische liefdesroman en daardoor maakt het een verfrissend verhaal. Jessie wist me keer op keer te boeien en de schakeling tussen de verschillende tijden waren op het juiste moment waardoor ik eigenlijk het boek niet weg wilde leggen. Ik wilde verder lezen maar ik wilde ook dat het verhaal niet stopte, ik zat als het ware in een tweestrijd.

De Muze is een prachtig boek met niet alleen een prachtige kaft maar vooral een sterk verhaal. Jessie schrijft levendig waardoor je je geen moment hoeft te vervelen. Je wordt meegenomen in het verhaal en pas op het einde weet je alle puzzelstukjes op de juiste plaats te leggen. Ik heb in geen tijden zo’n boeiend, mooi en goed verhaal gelezen!

mevrouw ovo

Titel: De Muze
Auteur: Jessie Burton
Verschenen: januari 2017
Pagina’s: 397
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: The Muse

bol-button

Rating: 5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *