De moorden op Kingfisher Hill
Boekrecensies

De moorden op Kingfisher Hill – Sophie Hannah

Saskia, van de Adorable Bookclub, las het boek De moorden op Kingfisher Hill, geschreven door Sophie Hannah. Sophie Hannah blaast nieuw leven in het personage dat oorspronkelijk door de bekende Agatha Christie is bedacht. Klik snel verder!

Waar gaat De moorden op Kingfisher Hill over?

Hercule Poirot reist op uitnodiging van Richard Devonport per luxe koets nar Kingfisher Hill. Hijs is gevraagd om te bewijzen dat Richards verloofde niet schuldig is aan de dood van zijn broer Frank. In de koets staat een vrouw in paniek op en eist een andere plek, ze beweert dat als ze op haar plek blijft zitten ze vermoord zal worden. Poirot ruilt van plek met haar en gaat aan de slag als hij bij de Devonports aankomt. De verbijstering is groot als de vrouwelijke passagier daar aanklopt en even later vermoord wordt gevonden. Wie is de mysterieuze vrouw en wie heeft haar vermoord?

De moorden op Kingfisher Hill is het vierde Poirot mysterie van Sophie Hannah en blaast hiermee nieuw leven in het personage dat oorspronkelijk door Agatha Christie is bedacht. Laat ik meteen met de deur in huis vallen: ik heb zelf geen boeken van Agatha Christie gelezen en kan dus geen vergelijking maken of er eer is gedaan aan het oorspronkelijke personage. Gezien de geliefde reviews op de achterflap, ga ik er vanuit dat dit wel goed geschreven is. Het verhaal wordt verteld door rechercheur Catchpool, goede vriend van Hercule Poirot. Samen gaan zij op reis om een moord te onderzoeken, maar komen al snel op weg daar naartoe met meerdere mysteries te maken.

De moorden op Kingfisher Hill is een vlotte moord mysterie zonder diepgang’

Wanneer het verhaal eenmaal op weg is, verloopt het vlot. De schrijfstijl is wat ouderwets, wat een duidelijke link is naar de vroegere schrijfstijl van Christie’s boeken. Voor mij was dat even wennen, maar eenmaal een paar hoofdstukken bezig leest het boek redelijk goed door. Er gebeuren verschillende verrassende momenten die niet voorspelbaar zijn, naast andere gebeurtenissen die ik wel enigszins zag aankomen. Het leest vlot, je blijft geboeid en de steeds verdere openbaringen zorgen ervoor dat je wil blijven lezen. De personages zijn prima, maar verder ook niet heel erg boeiend. Ze maken weinig ontwikkeling door, naast de openbaringen die gaande weg aan het licht komen. Ze zijn goed geschreven, dat zeker, maar op enkele personages na, zijn de meeste wat vlak en weinig verrassend in mijn ogen.

Al met al een vlotte moord mysterie, maar ook niet heel veel meer diepgang dan dat.

Ben je benieuwd geworden naar het boek? Bestel hem dan hier via Bol.com.

Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en de heer Hyde

Titel: De moorden op Kingfisher Hill
Auteur: Sophie Hannah
Verschenen: augustus 2020
Pagina’s: 285
Uitgever: House of Book

bol-button

Rating: 3.5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.