Boekrecensies,  Roman,  Thriller

De moord op Windsor Castle – S.J. Bennett

Op de verjaardag van Queen Elizabeth II (21 april) verscheen het boek De moord op Windsor Castle van S.J. Bennett. In dit boek neemt de koningin een heuse rol als detective aan wanneer er iemand dood gevonden wordt op het Windsor Castle.

Waar gaat De moord op Windsor Castle over?

Windsor Castle, 2016. De aanloop naar de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elisabeth kan als een rustige, veilige en gelukkige tijd in haar regeringsperiode worden beschouwd. Totdat een gast van prins Philips Dine & Sleep-feestje dood wordt aangetroffen in een kasteelkamer. Een slecht gebonden knoop doet MI5 vermoeden dat er sprake is van moord. De koningin laat het onderzoek over aan de professionals – totdat deze haar trouwe dienaren als verdachten aanwijzen. Met behulp van haar assistent-secretaris Rozie begint ze een schaduwonderzoek. Terwijl ze haar koninklijke taken vervult, vermoedt niemand in het koninklijk huis, de regering of het publiek dat de vastberaden Elisabeth haar scherpe blik en jarenlange ervaring ondertussen inzet om de echte moordenaar voor het gerecht te brengen.

Wanneer er een moord op Windsor Castle wordt gepleegd, wil de koningin er alles aan doen om te achterhalen wie het heeft gedaan. Omdat ze zichzelf niet als detective kan neerzetten, schakelt ze de hulp in van haar assistent-secretaris Rozie. Terwijl de koningin haar taken uitvoert, houdt Rozie haar op de hoogte van alles waar ze achterkomt. Steeds dichter komen ze bij de waarheid, waarbij uiteindelijk alle puzzelstukjes op z’n plek zullen vallen.

‘Wat geweldig om de koningin in een rol als detective te plaatsen. Dit boek zit vol met mysterie, humor en tot in de puntjes uitgewerkte details’

Vlak voordat ik het persbericht van dit nieuwe boek ontving, keek ik de Crown. Oké, de Crown zal niet helemaal waar zijn, maar het is zeker gebaseerd op waargebeurde feiten. Door het kijken van die serie kreeg ik steeds meer interesse in het Engelse koningshuis. Toen ik dan ook de omschrijving van dit boek las, wist ik zeker dat ik het moest lezen. Ik moet eerlijk toegeven dat het even duurde voordat ik helemaal in het boek zat, maar dat komt omdat er nogal veel tegelijk gebeurt. Het is dan ook zeker een boek waar je wel je aandacht bij moet houden. Maar desalniettemin zat het verhaal heel sterk in elkaar. Mijn complimenten voor de gedetailleerde uitwerking van de omgeving. Het kasteel en andere omgevingen werden zo goed omschreven, dat het leek alsof je er zelf rondliep. Daarnaast vond ik ook dat de koningin heel erg goed is uitgewerkt en sterk lijkt op haar echte karakter – tenminste het karakter wat we dan ook kennen uit de media. Daarnaast zit ook de Engelse humor erin verwerkt, waar ik persoonlijk een zwak voor heb. Het verhaal is spannend, maar zoals ik aangaf gebeurde er soms wel veel tegelijk. Daarnaast komt er ook een politieke factor bij het verhaal kijken, daar moet je van houden maar ik vond het heel erg leuk om te lezen. Kan het boek dan ook zeker aanraden als je van mysteries oplossen én het Engelse koningshuis houdt.
de moord op windsor castle

Titel: De moord op Windsor Castle
Auteur: S.J. Bennett
Verschenen: 21 april 2021
Pagina’s: 288
Uitgever: Nieuw Amsterdam

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *