Films

De mooiste huilfilms

huilfilms
Soms wil je gewoon lekker in je eentje een potje janken om een film, tenminste, dat heb ik soms. Daarom heb ik voor jullie een lijstje opgesteld met de mooiste en zieligste huilfilms.

A Walk To Remember

De film gaat over twee jonge tieners, Jamie Sullivan (gespeeld door Mandy Moore) en Landon Carter(gespeeld door Shane west). Deze twee verschillen compleet van elkaar. Zo is Jamie erg gelovig, Landon is het tegenovergestelde en valt op door zijn slechte gedrag. Wanneer Landon te ver gaat, wordt er vanuit zijn school maatregelen genomen om zijn gedrag onder controle te houden. Hij komt in contact met Jamie Sullivan. Dit is geen voorspelbare, romantische film. Deze film heeft een paar wendingen die je niet verwacht… Bij het zien van de trailer krijg ik alweer tranen in mijn ogen!

Tissue alert: 4/5

P.S. I Love You

Holly (Hilary Swank) en Gerry (Gerard Butler) vormen een gelukkig, jong stel. Wanneer Gerry plotseling overlijdt, is Holly dan ook ontroostbaar. Ze gaat niet meer naar buiten en verwaarloost zichzelf. Haar moeder (Kathy Bates) en vriendinnen kunnen niet meer tot haar doordringen en het lijkt erop dat Holly een hele tijd nodig zal hebben om haar verdriet te verwerken. Totdat er op een dag een verrassing voor haar bij de post zit: een brief van Gerry waarin hij haar opdrachten geeft. Bij deze film heb ik echt non-stop moeten huilen. Ja, ook de tweede en de derde keer dat ik hem zag. Een prachtige film!

Tissue alert: 5/5

The Notebook

De film begint met een oude man die een liefdesverhaal uit de jaren ’40 voorleest aan een oude vrouw in een verpleeghuis. Het verhaal gaat over de tieners Noah Calhoun en Allie Hamilton. Noah is een arme jongen die werkt bij een houtbedrijf. Allie is een meisje uit een ontzettend rijke familie, haar toekomst ziet er rooskleurig uit: ze gaat studeren in New York. Ze ontmoeten elkaar op de kermis waar Allie op vakantie is. Ze worden verliefd, het is een echte summer romance. De ouders van Allie accepteren de relatie van het jonge stel niet. Noah heeft geen toekomst, ze verschillen teveel van elkaar. Aan het einde van de zomer worden ze gescheiden en Noah schrijft haar iedere dag van het komende jaar een brief.

Tissue alert: 4/5

One Day

Twintig jaar lang kijken we op 15 juli hoe het gaat met Emma (Anne Hathaway) en Dexter (Jim Sturgess). 15 juli 1988 ontmoeten ze elkaar en er ontstaat een vriendschap voor het leven. Emma is idealistisch en ambitieus, Dexter is een rijke charmeur die het leven als een feest ziet. Hun relatie verschuift in de loop der jaren. Meer ga ik niet verklappen, deze film moet je echt kijken.

Tissue alert: 4/5

My Sisters Keeper

Wanneer Kate leukemie krijgt op jonge leeftijd, nemen Sara (Cameron Diaz) en pa Brian er nog een kind bij, Anna, om als bloed en beenmerg donor te dienen. Anna ligt daardoor zelf ook vanaf jonge leeftijd in het ziekenhuis voor alle nodige transfusies en operaties. Maar op een dag heeft zij er genoeg van en weigert ze haar nier af te staan. Ondanks dat ze pas elf is, stapt ze naar een advocaat en begint een rechtszaak. Ondertussen gaat het familieleven ‘gewoon’ door. Kate ligt op sterven en Anna blijft stug haar zaak voortzetten, met als uitgangspunt dat ze de baas wil zijn over haar eigen lichaam. Een ontzettend heftige film, maar dat had je waarschijnlijk al gedacht na het lezen van deze beschrijving.

Tissue alert: 5/5

Komt Een Vrouw Bij De Dokter

Stijn (Barry Atsma) en Carmen (Carice van Houten) leven als god in Amsterdam. Ze hebben allebei hun eigen bedrijf en ze zijn dolgelukkig met hun dochtertje Luna. Ze doen alles wat in hen opkomt. Totdat Carmen borstkanker krijgt. Ze komen in een achtbaan van emoties terecht. Het ene ziekenhuisbezoek naar het andere en Carmen takelt af. Stijn kan er niet tegen en zoekt toevlucht in het uitgaansleven. Hij ontmoet Roos (Anna Drijver) en doet er alles aan om haar zoveel mogelijk te zien. Jullie kennen het verhaal allemaal wel. Ik heb deze film destijds in de bioscoop gezien en ik kon niet stoppen met huilen. Wat een zielige film is dit.

Tissue alert: 5/5

Just Like Heaven

David vindt een meisje in het appartement dat hij net heeft gehuurd. Het probleem is dat alleen hij haar kan zien; ze is namelijk de geest van Elizabeth, een arts in opleiding die in coma ligt in een nabijgelegen ziekenhuis, en het appartement is van haar. David wordt verliefd op haar en doet er alles aan om Elizabeths zus te stopen om het leven van Elizabeth te beëindigen. Geen enorme huilfactor, maar op een bepaald moment moet ik toch altijd een traantje wegpinken.

Tissue alert: 3/5

La Vita è Bella

Wanneer een Joodse Italiaanse man samen met zijn zoontje in WOII door de nazi’s wordt opgepakt, wordt hij naar een concentratiekamp gebracht. Hij wil voor zijn zoon de schijn ophouden dat het allemaal maar een grap is en maakt een spel van alle dingen die ze moeten doen in het kamp. Ze moeten punten verdienen. De regisseur geeft er een hele grappige draai aan, maar het is natuurlijk een dramaverhaal.

Tissue alert: 4/5

Elle s’appelait Sarah (Haar naam was Sarah)

In de zomer van 1942 werden ruim dertienduizend Joden naar het Parijse wielrenstadion Vélodrome d’hiver gedreven. Dit zal altijd een inktzwarte pagina in de Franse geschiedenisboekjes blijven. Het stadion bleek slechts een voorportaal naar de concentratiekampen. Slechts vierhonderd Joden overleefden het gevangenschap.Een verfilming van het gelijknamige boek. In de nacht van 16 juli 1942 wordt de tienjarige Sarah opgepakt samen met haar ouders. Ze weet haar kleine broertje nog te verstoppen in een kast en smokkelt de sleutel mee het wielerstadion in, in de naïeve veronderstelling dat ze gauw naar huis kan om haar broertje te bevrijden. Dit is nog maar het begin van een spannende en emotionele film. Een prachtige film.

Tissue alert: 4/5

Wat is jouw favoriete huilfilm? 

Previous Post Next Post

17 Comments

 • Reply Anneke maart 11, 2013 at 09:36

  Ik kan bij P.S. I love you elke keer weer huilen. Zo’n mooie film.

 • Reply Joanydvv maart 11, 2013 at 10:33

  De film waar ik echt hard om heb gehuild is Hachi. Tranen met tuiten heb ik daarbij gejankt.

 • Reply Mieke Schepens maart 11, 2013 at 11:19

  Love story….al weer een tijd geleden, maar 1 die ik nooit vergeten zal !

 • Reply Vera maart 11, 2013 at 12:20

  Ik huil eigenlijk bijna nooit bij films. Ik ben me er teveel van bewust dat het gespeeld is denk ik :’) Dit zijn wel hele mooie films! Een aantal wil ik nog graag kijken 🙂

 • Reply Lieke maart 11, 2013 at 15:57

  Mijn favoriete huilfilm is Marley & Me. Ik kan er gewoon niet tegen en ik jank mezelf ook helemaal kapot, haha xD

 • Reply Fleur maart 11, 2013 at 18:16

  Ik heb ze allemaal gezien, op 1 na dan.
  En dit zijn inderdaad echt prachtige jankfilms.
  Mijn favoriete uit dit rijtje is denk ik wel my sisters keeper, zo ontzettend mooi!

 • Reply Marjolein maart 11, 2013 at 18:30

  Och ja, My Sisters Keeper was ZO zielig! Dat was echt de eerste film waarbij ik zo goed als een traantje liet. Ik huil NOOIT bij zielige films, en reageer soms totaal ongepast (ik moest lachen toen Anne Hathaway werd doodgereden, omdat ik het ZO niet verwachtte… Don’t be madddd). Maar het is meer zo dat ik bij zielige films zielig ga kijken ipv huilen. 😉

 • Reply Linda maart 24, 2013 at 14:34

  la vita è bella is een van de weinige films waarbij ik de eerste keer dat ik er naar kijk echt tranen met tuiten heb gejankt… dat einde! echt een van mijn favoriete films
  Verder huil ik ook niet heel erg snel, al krijg ik soms wel een beetje een brok in mijn keel, maar echt huilen doe ik bijna nooit bij films…

 • Reply juliette januari 27, 2015 at 21:28

  the fault in our stars en the best of me, en ja hachi de topper

 • Reply Tessa augustus 19, 2015 at 09:22

  Bedankt voor de spoiler, Linda. Ik had hem nog niet gezien.?

 • Reply Tessa augustus 19, 2015 at 09:25

  Sorry Linda, ik bedoelde Marjolein!

 • Reply Annelies september 17, 2015 at 20:03

  Ik huil iedere keer bij The Notebook! En ik heb ook vreselijk gehuild bij Lone Survivor, een oorlogsfilm waar de gevechtsscènes zo levensecht waren dat ik helemaal van de kaart was.

 • Reply Aleida september 17, 2015 at 23:23

  De meeste heb ik gezien en vond ik ook huilfilms. Bij Nights in Rodanthe en The Last Song moet ik ook altijd huilen. Eigenlijk bij elke Nicholas Sparks wel

 • Reply Daniëlle september 28, 2015 at 12:41

  My Sisters Keeper vond ik uit het rijtje nog wel de zieligste, daar heb ik echt heel hard bij gehuild!

 • Reply Vanessa september 28, 2015 at 12:56

  Mijn favo huilfilm is momenteel About Time 🙁

 • Reply Isis juli 16, 2016 at 21:13

  Ik heb meerdere favoriete huilfilms maar The Vow met Channing Tatum en Rachel mcAdams blijft toch wel het allerzieligst ??

 • Reply -f oktober 29, 2016 at 00:29

  hachi of me before you

 • Leave a Reply