Films

De mooiste huilfilms #2

Wisten jullie dat… het artikel dat ik schreef in 2013 over de mooiste huilfilms het best gelezen artikel is van 2014? Genoeg reden dus om een vervolgartikel te maken. Zin om gewoon een potje te janken? Pak maar een doos tissues, want dit zijn de zieligste, prachtigste, mooiste huilfilms deel 2. 

The Fault in Our Stars 

Hazel en Gus zijn twee heel bijzondere tieners. Ze beschikken allebei over een cynisch gevoel voor humor, hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapel gek op elkaar. Hun relatie is op zich al een wonder, omdat ze elkaar hebben ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiënten. The Fault In Our Stars is gebaseerd op de bestseller De Weeffout in onze sterren van John Green en gaat over de meeslepende, grappige, spannende en tragische reis door het leven en de liefde. De film is voor een deel opgenomen in Amsterdam.

Voor deze film heb je een hele doos tissues nodig. Ik begon al met huilen toen de film drie kwartier bezig was en ik ben niet meer opgehouden. Ik wist niet dat een mens zoveel kon huilen, maar het tegendeel is bewezen. Wat een prachtige, ontroerende, maar ook oneerlijke film is dit. Toch zitten er ook hele grappige fragmenten in waar ik echt om moest lachen. Hazel en Gus hebben humor!

Tissue alert: 5/5

12 Years a Slave 

12 Years a Slave is gebaseerd op het ongelofelijke verhaal van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor). Hij leefde in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. Hij vecht om niet alleen te overleven, maar ook zijn waardigheid te behouden. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke wreedheid van een slaveneigenaar (Michael Fassbender) en onverwachte vriendelijkheid. Na 12 jaar ontmoet hij een Canadees (Brad Pitt) die zijn leven voorgoed verandert.

Ik vond dit een ontzettend ontroerende film en ik heb het ook zeker niet droog kunnen houden. Je kunt niet heen om het verstikkende leed waarmee 12 Years a Slave vol zit. Het is een lawine aan droefenis, maar zo doeltreffend neergezet dat het nooit aanvoelt als geknutseld. De slavernij komt in deze film verontrustend dichtbij.

Tissue alert: 3/5

Dear John

Een jonge soldaat John Tyree (Channing Tatum), is met verlof en wordt verliefd op de schitterende, maar conservatieve studente Savannah Lynn Curtis (Amanda Seyfried). De twee beleven een mooie tijd en wanneer John weer op uitzending gestuurd wordt, beloven ze elkaar brieven te schrijven om hun liefde levend te houden. Maar de lange afstand tussen beiden lijkt voor meer problemen te zorgen dan verwacht.

Niet zo’n erge tranentrekker als andere Nicholas Sparks-films zoals The Notebook, maar toch kan ik hier altijd wel een traantje laten hoor.

Tissue alert: 2/5

Love, Rosie 

Rosie (Collins) en Alex (Claflin) delen sinds hun jeugd alles met elkaar, van de eerste kus tot ‘de eerste keer’. De twee willen niets liever dan Londen ontvluchten en samen studeren in Amerika. Wanneer Rosie onverwachts zwanger wordt, valt dat plan echter in duigen. Alex besluit in zijn eentje naar Amerika te gaan en in eerste instantie lijkt er niets tussen de vriendschap van Rosie en Alex te kunnen komen. Echter dreigt de afstand na loop van tijd hen toch uit elkaar te drijven, zeker wanneer het niet altijd lukt om de belangrijke momenten in het leven met elkaar te kunnen delen. Is vriendschap voor eeuwig?

Na een half uur konden de zakdoekjes al tevoorschijn gehaald worden..

Tissue alert: 4/5

Up

Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.

Vooral het begin is zo ontzettend zielig met de opa en de oma, maar tegelijkertijd ook zo ontzettend mooi! Pff.. Dat animatiefilms zo ontroerend kunnen zijn! De rest van de film brengt een enorme dosis humor met zich mee en het sluit weer af met een klein traantje.

Tissue alert: 2/5

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.