Boekrecensies, Chicklit

Wespennest (De moedermaffia #1) – Kerstin Gier

Wespennest Titel: Wespennest
Auteur: Kerstin Gier
Verschenen: 2009
Pagina’s: 253
Uitgever: Karakter

Constanze is begin dertig, beeldschoon, chaotisch én pas gescheiden. In de buitenwijk waarheen ze met haar twee– niet minder chaotische – kinderen verhuist om een nieuw, beter leven te beginnen, wacht haar een onaangename verrassing. Er lijken slechts voorbeeldige gezinnen te wonen. Modelmoeders met modelkinderen en modelhuwelijken. Sneller dan haar lief is, raakt Constanze verstrikt in het dagelijkse leven van de Insectenbuurt. Het blijkt een mijnenveld van moordende concurrentie, ingemene intrigesen achterbakse omweggetjes. Alleen het recht van desterkste telt! Om in dit wespennest te overleven, neemt Constanze het heft in eigen handen. Met een stel gelijkgestemde vriendinnen richt ze de moedermaffia op, een kleine, maar zeer effectieve guerrilla-organisatie die chaos in de orde schept.

Wat zat dit boek vol met humor. Ik heb nog nooit zoveel gelachen bij een boek! Mijn moeder had dit boek gelezen, en zei tegen me dat ik hem ook echt moest lezen, dus dat heb ik gedaan. En gelijk heeft ze, het boek heeft een leuk verhaal. Constanze wordt samen met haar kinderen uit het huis van haar man gezet, omdat hij ‘opeens’ wil gaan scheiden. Constanze komt terecht in het huis van de overleden moeder van haar man. Het ziet er niet uit, en de mahonie meubels komen haar neus uit. Ze leert een aardige buurvrouw kennen, Mimi, met wie ze heel haar huis gaat opknappen. In de buurt is een ‘moedersociety’ opgericht, door moeders met kinderen. Constanze wil daar ook bij, maar ze merkt dat de vrouwen haar type niet zijn. Ze richt samen met Mimi en nog twee vriendinnen hun eigen kliekje op, de ‘moedermaffia’.

 ‘Wespennest zit vol met humor waar ik geen genoeg van heb gekregen!’

Het boek zit vol met humor, en je kunt er geen genoeg van krijgen. Ik ben nu al bezig met deel twee. Ik kan er niet zoveel over zeggen, je moet het boek gewoon lezen. Wil je meer lezen? Klik dan hier voor de recensie van deel 2.

Rating: 5/5

bol-button

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Katrien & Ellen juli 28, 2011 at 12:56

  Als je dit boek van Kerstin Gier leuk vond moet je zeker haar Edelsteentrilogie eens lezen! Het is niet echt chicklit, maar er zitten bovennatuurlijke krachten in. Ook echt grappig!

  • Reply adorablebooks juli 28, 2011 at 15:29

   Oeh thanks voor de tip, daar ga ik zeker even naar kijken!!

 • Reply Laura juli 29, 2011 at 14:48

  Een moedermaffia?
  Hahaha dat klinkt eigenlijk best grappig!

 • Reply Boekrecensie: Stiletto (De moedermaffia #2) - Kerstin Gier november 6, 2018 at 21:05

  […] op: deze recensie bevat spoilers. Ben je benieuwd geworden naar de serie? Klik dan hier voor de recensie van deel 1. Klik hier voor de recensie van deel […]

 • Reply Boekrecensie: De Godmother (De moedermaffia #2) - Kerstin Gier november 6, 2018 at 21:42

  […] Let op: deze recensie bevat spoilers. Ben je benieuwd geworden naar de serie? Klik dan hier voor de recensie van deel 1 […]

 • Leave a Reply