de minnares
Boeken,  Thriller

De minnares (Peter Lindgren/Hanne Lagerlind #1) – Camilla Grebe

Op zoek naar een steengoede thriller? Kijk dan eens naar De minnares van Camilla Grebe. Een ijzersterk verhaal over twee interessante moordzaken met een killer van een plottwist.

Waar gaat De minnares van Camilla Grebe?

Emma Bohman ontmoet in de winkel waar ze werkt de charmante Jesper Orre. Ze raakt tot over haar oren verliefd, maar de zakenman staat er op dat hun relatie geheim blijft, en ze belooft niemand over hun verhouding te vertellen. Twee maanden later wordt in de hal van een riante villa het lichaam van een vrouw gevonden, zonder hoofd. De eigenaar van het huis is spoorloos verdwenen, en de identiteit van de vrouw is een raadsel. Het onderzoek naar de onthoofde vrouw dreigt al snel vast te lopen, maar dan ontdekt inspecteur Peter Lindgren dat de zaak opvallende gelijkenissen vertoont met een onopgeloste moord van tien jaar geleden.

De minnares is deel 1 in de Peter Lindgren/Hanne Lagerlind-serie van Camilla Grebe. De minnares gaat over Emma, een winkelverkoopster in het gigantische bedrijf van de machtige zakenman Jesper Orre. Maar dan wordt er een lichaam van een vrouw gevonden in het huis van Jesper Orre. De zaak heeft veel overeenkomsten met een onopgeloste moord van tien jaar geleden, waar een man op dezelfde bizarre wijze werd vermoord. Inspecteur Peter Lindgren wordt op de zaak gezet, samen met zijn ex Hanne Lagerlind.

‘De minnares is een pageturner tot het eind’

Als lezer word je meegesleept in het verhaal. Afwisselend lees je de perspectieven van Emma, Peter en Hanne. Alles heeft iets met elkaar te maken, maar je hebt als lezer nog geen idee wat. Beetje bij beetje worden de puzzelstukjes in elkaar gelegd, wat zorgt voor een enorme spanning in het boek. Je komt veel te weten over de personen zelf, deze zijn ontzettend goed uitgediept. Er wordt de tijd genomen om ieder personage goed te introduceren. Ik denk omdat Grebe meerdere boeken over deze personages heeft geschreven. Eén ding is zeker: De minnares is een van de beste thrillers die ik de laatste tijd heb gelezen!

Pluspunten: 
+ Superspannende thriller
+ Een pageturner tot het eind

Minpunten: 
– Geen!

Heb jij De minnares al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

de minnares

Titel: De minnares
Auteur: Camilla Grebe
Verschenen: oktober 2016
Pagina’s: 400
Uitgeverij: Cargo

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *