Boeken

De meisjesmagneet – Jackie van Laren

Begin dit jaar verscheen er een nieuw boek van Jackie van Laren: De Meisjesmagneet. Ik luisterde het luisterboek en in deze recensie vertel ik wat ik ervan vond.

Waar gaat De Meisjesmagneet over?

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek. Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond had niet groter kunnen zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open.

Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is zo beschadigd dat er meer nodig is dan een coole uitstraling om haar voor zich te winnen.

Dit was het eerste luisterboek dat ik luisterde. I know, dat is erg laat, maar beter laat dan nooit, toch? Ik luisterde dit boek vooral in de auto, wat natuurlijk ideaal is. Veel andere dingen kun je op dat moment toch niet doen. Ik zit best vaak in de auto, dus de liedjes op de radio ken je op een gegeven moment ook wel.

Dit boek gaat over de klassieke situatie: metalchick meets klassiek geschoolde jongen. Reinout valt als een blok voor Leia, waarom weet hij eigenlijk ook niet. Als hij op een gegeven moment gevraagd wordt om mee te spelen in de band, verandert zijn wereld compleet. Het leuke van dit boek is dat je het verhaal leest vanuit het perspectief van Reinout, maar eigenlijk ieder bandlid heeft zijn eigen verhaal. Het boek is te kort om die allemaal goed uit te lichten, dus er zouden makkelijk vervolgdelen op geschreven kunnen worden.

Ik vond het een leuk boek om te luisteren, heerlijk als je even wat luchtigs tussendoor wil lezen. Wat ik ook erg leuk vind is de rode draad die door heel het boek loopt, namelijk: muziek! Verder is het geen boek van de bovenste plank, maar dat is niet erg.

de meisjesmagneet

Titel: De Meisjesmagneet
Auteur: Jackie van Laren
Verschenen: januari 2019
Pagina’s: 304
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 3/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *