Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

De make-over – Tessa Bailey

Saskia van de Adorable Bookclub las het onlangs verschenen boek De make-over van Tessa Bailey. Benieuwd wat Saskia van dit boek vond? Lees snel verder!

Waar gaat De make-over over?

Georgies familie heeft een goedlopend renovatiebedrijf, maar ze denkt er niet over om daar te gaan werken. Liever organiseert zij verjaardagsfeestjes en maakt ze anderen aan het lachen. En… ze is vastbesloten om geen grijze muis meer te zijn.
Stap een: een nieuwe look bedenken voor het bedrijf (een minder suffe website misschien?)
Stap twee: een heel nieuwe garderobe samenstellen (en leggings zijn ook gewoon broeken)
Stap drie: snel mezelf onder handen nemen (doen mensen nog aan ontharen?)
Stap vier: de markt op! (en stop met die verliefdheid op Travis Ford!)
Maar je hele leven een make-over geven, betekent ook de waarheid onder ogen zien: Georgie heeft in eeuwen geen date meer gehad. En wie is er nu beter geschikt om haar imago op te vijzelen dan de plaatselijke sportheld en favoriet van de roddelbladen? Tijd voor actie!

Laat ik meteen even met de deur in huis vallen: ik had helaas meer van dit boek verwacht. Op de kaft staat ‘een hartverwarmend, hilarisch en sexy verhaal’ en in combinatie met de synopsis op de achterflap was ik best enthousiast. Het klopt ook wel, maar daar is meteen alles mee gezegd. Het verhaal begint met Georgie die Travis opzoekt wanneer hij terug is in zijn geboortedorp, nadat hij door een blessure voorgoed moet stoppen met de topsport. Het eerste hoofdstuk zet meteen de toon: het is sexy en de spanning tussen hen is duidelijk, maar ook wat kinderlijk beschreven. Helaas blijft dit het gehele boek zo doorgaan. Het boek valt van het ene in het andere cliché en de gebeurtenissen zijn erg voorspelbaar.

‘De make-over is een fijn boek voor als je niet al te veel wil nadenken en geniet van een simpele roman’

De hoofdpersonages zelf zijn helaas niet veel beter. Georgie is wel grappig, maar heeft weinig diepgang. Ze wil op haar 23e niet meer gezien worden als een kind, maar gedraagt zich er wel naar. Van jarenlang niet om haar uiterlijk te hebben gegeven, wil ze er ineens op en top uit zien en beseft ze zich pas hoe knap ze eigenlijk is. Travis is nog een graadje erger. Zonder al te veel spoilers te geven, verandert zijn gedrag en ‘levensdoel’ als een donderklap bij heldere hemel ook naar het compleet tegenovergestelde. Het is duidelijk dat de twee hoofdpersonages een bepaalde chemie hebben en hier allebei van genieten, maar ik genoot niet echt van hun karaktereigenschappen. Ook zijn er een hoop intieme scenes die behoorlijk expliciet worden beschreven, waar je wel van moet houden.

Het boek leest wel lekker door, er zit een behoorlijk vlot tempo in en leest goed weg. Ik ben qua snelheid een gemiddelde lezer, maar had hem binnen een (vrije) dag uit. Een fijn boek voor als je niet al te veel wil nadenken en geniet van een simpele roman, maar als je meer diepgang zoekt, kun je dit boek beter links laten liggen.

de make-over

Titel: De make-over
Auteur: Tessa Bailey
Verschenen: juni 2020
Pagina’s: 335
Uitgever: Karakter Uitgevers

bol-button

Rating: 2/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *