De liefdeshypothese
Roman

De liefdeshypothese – Ali Hazelwood

Eindelijk: De liefdeshypothese van Ali Hazelwood is ook verkrijgbaar in Nederland. Lange tijd hoopte ik dat het boek vertaald zou worden. Het is namelijk een heel populair boek door TikTok. En niet voor niets. Ik heb het boek gelezen en vertel je er meer over in deze recensie.

Waar gaat De liefdeshypothese over?

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

In De liefdeshypothese volgen we Olive. Olive is promovendus in de wetenschap op Stanford University. Op een dag besluit ze iets heel stoms te doen. Ze besluit Adam Carlsen te kussen, een professor en meteen ook de grootste tiran van de campus. Iedereen haat hem. Hij is heel hard en neemt geen blad voor de mond. De situatie is best ongemakkelijk: Olive kust Adam alleen omdat haar vriendin Anh langsloopt. Ze moet voor Anh een relatie faken, zodat Anh met de ex van Olive kan daten. Adam besluit mee te gaan in Olive haar gekke voorstel. Ze gaan een neppe relatie aan. Maar je raadt het al, van de ene leugen komt de andere en vervolgens zit Olive in een web van leugens vast.

De liefdeshypothese is 100% genieten geblazen!’

Wat ik zo leuk vind aan De liefdeshypothese is dat je echt zoveel meekrijgt van de universiteit, de campus en het hele promotietraject van Olive. Het voelde alsof ik zelf student was, zo leuk. Ook leuk: ieder hoofdstuk begon met een hypothese. Dit gaf een goede inleiding in het hoofdstuk maar gaf vooral een inkijkje in Olive haar hoofd.

Het verhaal draait dus om Olive. Olive is zó’n leuk personage. Ze is lief, ze is grappig, ze is knap. Ze is eigenlijk helemaal geweldig. Ik denk dat ze echt voor veel mensen een hartverwarmend personage is. Ik vond het soms wel lastig dat ze wat onzeker is. Ze neemt soms de verkeerde beslissingen omdat ze zo onzeker is. Echt zonde! Hierdoor ontstonden veel miscommunicaties. Maar ergens vond ik dit ook herkenbaar. Ook haar vrienden Malcolm en Anh komen aan bod. Het verhaal draait daarnaast om Adam. Hij komt in het begin over als een enorme zak waar iedereen bang voor is. Maar al snel wordt duidelijk dat hij geweldig is. Hij is lief, slim, knap en grappig. Ook zijn vrienden Holden en Tom komen aan bod.

Het verhaal kent twee verhaallijnen: je volgt Olive in haar promotietraject en je volgt Olive en Adam terwijl ze hun relatie faken. Dit vult elkaar ontzettend goed aan en zorgde ervoor dat je non-stop wilde doorlezen. Het is een heel lief en schattig boek, het is verslavend en het is een uniek verhaal doordat het zich op een universiteit afspeelt en het om een promovendus gaat. Dit boek is echt perfect om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. Het leest als een speer, het is laagdrempelig en het is toegankelijk.

Pluspunten: 
+ Superleuk dat het op een universiteit afspeelt en over een promovendus gaat
+ Het hoofdpersonage Olive is geweldig. Je kunt niet niet van haar houden.
+ Het verhaal is heel toegankelijk geschreven.
+ De hypotheses die je aan het begin van een hoofdstuk leest, voegen echt iets toe
+ Adam Carlsen is geweldig. En Holden trouwens ook.

Minpunten: 
– Door Olive haar onzekerheid merk je dat er veel miscommunicaties zijn, dat vond ik soms wat jammer.

Ben je benieuwd geworden naar De liefdeshypothese? Bestel hem hier op Bol.com! 

De liefdeshypothese

Titel: De liefdeshypothese
Auteur:Ali Hazelwood
Verschenen: juni 2022
Pagina’s: 384
Uitgeverij: the House of Books

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *