Boekrecensies,  Roman,  Young adult

De liefdesbrieven van Abelard en Lily – Laura Creedle

De liefdesbrieven van Abelard en Lily
Alleen al door de titel en de cover, wilde ik dit boek graag lezen. Toen ik erachter kwam dat het ook nog eens een bijzonder en interessant onderwerp had, was ik helemaal om. Mijn verwachtingen waren dus erg hoog! Benieuwd wat ik ervan vond na het lezen? Lees dan snel verder.

Als ADHD’er Lily en autist Abelard per ongeluk een klaslokaal beschadigen, moeten ze nablijven. Dat vindt Lily geen straf; Abelard is slim, knap en loopt dertig seconden achter op de rest van de wereld. Perfect, want zij loopt juist dertig seconden voor. Ze vallen voor elkaar, maar hun relatie is niet zonder moeilijkheden. Is hun liefde sterk genoeg om de verschillen tussen hun persoonlijkheden te overbruggen?

Lily heeft ADHD en kan erg veel, heel erg veel, kapot maken. Ook denkt ze niet altijd na over wat ze doet. Het zijn meer impulsen. Abelard daarentegen is juist het tegenovergestelde. Hij denkt veel na, heel erg veel. En heeft autisme, waardoor het sociale leven erg lastig voor hem is. Beide personages zijn zó verschillend, maar vullen elkaar ontzettend mooi aan. En nog mooier: het boek staat vol met prachtige quotes die zeker weten het bewaren (of opschrijven, onderstrepen) waard zijn.
Het boek leest ontzettend vlot weg, misschien bijna te vlot. Voor ik het wist had ik het boek dan ook uit. En om maar met de deur in huis te vallen: wat een geweldig verhaal. Het is allemaal zo lief, zo herkenbaar, zo schattig en vooral: zo ontzettend mooi. Ja, het gaat om een tienerliefde. En oke eerlijk; hoe groot is de kans dat dit écht voorkomt? Maar ook: wat maakt het allemaal uit? Dit boek is geweldig. Ik heb zin voor zin genoten, en dat zeg ik echt niet vaak. Ik wilde stukken uit het boek onderstrepen (ja, dat doe ik soms echt), omdat ik het ZO mooi vond en misschien ook wel ontzettend grappig.

‘Dit genre, deze manier van schrijven, het kwam allemaal op het juiste moment samen voor mij’

Man, man, man. Ik ben gewoon ontzettend enthousiast over dit boek. Zo enthousiast dat ik niet zo goed de woorden kan vinden om het goed te kunnen verwoorden. Dit boek was net wat ik nodig had. Dit genre, deze manier van schrijven, het kwam allemaal op het juiste moment samen voor mij. Misschien dat het verhaal voor sommige personen niet zo goed ligt. Misschien vind je Lily en Abelard wel heel erg irritant. Misschien klopt dit plaatje van een ADHD’er en iemand met autisme (volgens Lily asperger) niet voor jou, maar voor mij was het gewoon een prachtig liefdesverhaal. Iedereen die een keer in zijn tienerjaren verliefd is geweest (of is) zal delen hieruit herkennen. Ik ging door dit boek weer heel even terug in die tijd. Die schattige en lieve onschuldige liefdes, ik vind het heerlijk. Dit boek moet je lezen als je ook houdt van mooie verhalen. Oud of jong, het is voor iedereen geschikt. Lees dit boek en oordeel zelf. 😉

Obsidian

Titel: De liefdesbrieven van Abelard en Lily
Auteur: Laura Creedle
Verschenen: augustus 2018
Pagina’s: 336
Uitgever: Gottmer

bol-button

Rating: 5/5

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *