Films

De leukste meidenfilms op Netflix #2

 photo meidenfilms.jpg

Een tijdje geleden maakte ik een lijstje met leuke meidenfilms op Netflix. Daar werd goed op gereageerd door jullie, dus ik besloot een vervolg te maken! Ideaal als je niet weet welke film je op Netflix moet gaan kijken. Hier zijn leuke meidenfilms om op Netflix te kijken!

He’s Just Not That Into You

Een groep twintigers en dertigers in Baltimore proberen hun liefdesleven in goede banen te leiden, in zowel het single als het getrouwde leven. Gigi (Ginnifer Goodwin) zoekt een man die zegt dat hij belt en dit ook echt doet. Janine weet niet zeker of ze haar man wel kan vertrouwen. Anna (Scarlett Johansson) kan niet kiezen tussen de sexy getrouwde man en de eerlijke Conor, die er altijd voor haar is, maar waarbij de vonk maar niet wil overslaan. Beth (Jennifer Aniston) en Neil hebben al jaren een fijne relatie maar komen er over één punt maar niet uit: zij denkt dat het tijd is om te trouwen, terwijl hij dit ongetrouwde leven, mét haar, prima vindt bevallen. En Mary, die een netwerk van lieve, zorgzame, mannen heeft opgebouwd maar er nu nog één moet vinden die hetero is. Dit is zo’n heerlijke film voor een avondje met vriendinnen!

The Proposal

Deze film heb ik ook al een aantal keer gezien, maar hij blijft leuk. De invloedrijke redactrice Margaret (Sandra Bullock) dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar niets vermoedende en knappe assistent Andrew (Ryan Reynolds) om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Deze film is ZO leuk! Vooral het stukje ‘To the windows, to the walls’. De mensen die de film hebben gezien, weten waar ik het over heb, haha.

Easy A

Wanneer het gerucht gaat dat ze geen maagd meer is, besluit een middelbare scholiere om de tamtam in haar voordeel te laten werken. Nadat een kleine onschuldige leugen over het verliezen van haar maagdelijkheid uitlekt, begint het leven van Olive Phendergast (Emma Stone) opvallende overeenkomsten te vertonen met het leven van Hester Prynne in het boek ‘De Rode Letter’, welke ze momenteel aan het lezen zijn op school. In het boek wordt Hester na het plegen van overspel veroordeeld tot het dragen van een bloedrode letter A (van Adulteress – Overspelige) op haar kleding, die haar zonde publiekelijk zichtbaar maakt. Olive besluit de roddels te gebruiken om haar sociale leven en financiële situatie een boost te geven en naait demonstratief de letter ‘A’ op haar kleding. Emma Stone speelt deze rol echt geweldig!

A Lot Like Love

Oliver (Ashton Kutcher) en Emily (Amanda Peet) ontmoeten elkaar tijdens een vlucht van Los Angeles naar New York, maar komen allebei al snel tot de conclusie dat ze verschrikkelijk slecht bij elkaar zouden passen. Gedurende zeven jaar lopen ze elkaar steeds weer tegen het lijf, al lijkt het altijd precies op het verkeerde moment. Terwijl ze allebei te maken krijgen met verschillende relaties en carrières, groeit er tussen de twee een vriendschap waarin alles gezegd kan worden. In hun zoektocht naar de ideale partner, duurt het zeven jaar eer Oliver en Emily erachter komen dat hun verhouding wel erg veel op liefde lijkt. Maar wat betekent dat voor hun vriendschap? Dit is echt een must watch! Ik heb hem pas een keer gezien, maar ik ga hem binnenkort zeker weer kijken. Hij is zo leuk!

P.S. I Love You

Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, lijken Gerry en Holly voor elkaar gemaakt te zijn. Wanneer Gerry komt te overlijden, is Holly ontroostbaar en sluit zichzelf af. Totdat ze een brief in haar post vindt met Gerry’s handschrift, die aan haar is geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen. Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you… Deze film staat ook in het ‘De mooiste huilfilms’ artikel, want: heel hoog tissue alert! Ik kan het echt niet drooghouden bij deze film.

Killers

De perfecte vrouw Jen (Katherine Heigl) ontmoet haar ideale man Spencer (Ashton Kutcher) als op vakantie in Nice (Frankrijk) met haar ouders. Spencer is huurmoordenaar van beroep en hoewel hij zijn baan opgeeft als hij met Jen trouwt, wordt hij jaren later nog steeds achtervolgd door zijn verleden… Ik vind Katherine Heigl altijd heel erg leuk en Ashton Kutcher.. Tsja, moet ik daar nog meer over zeggen? Gewoon heel erg leuk om naar te kijken.

The Bounty Hunter

Milo Boyd (Gerard Butler), een mislukte premiejager, krijgt zijn droombaan als hij wordt aangewezen om zijn ex-vrouw, verslaggeefster Nicole Hurly (Jennifer Aniston), op te sporen. Hij denkt dat het een gemakkelijke klus wordt, maar wanneer Nicole hem op een dwaalspoor brengt zodat zij achter een tip over een moord kan aangaan, beseft hij dat niets ooit eenvoudig gaat tussen Nicole en hem. De exen vliegen elkaar constant in de haren, totdat zij moeten rennen voor hun leven. Zij dachten dat hun gelofte van in voor en tegenspoed zwaar was, maar in leven blijven is nog veel zwaarder.

One Day

Nadat Emma en Dexter de nacht met elkaar hebben doorgebracht op 15 juli 2988, worden hun levens gevolgd. Twintig jaar lang zien we op 15 juli hoe het met hen gaat en hoe hun levens met elkaar verwikkeld zijn. Heb je deze film nog nooit gezien? Ga hem dan zeker kijken. Een prachtige film en ook zo origineel dat je steeds 15 juli ziet uit een jaar.

Heb jij Netflix?

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.