Algemeen

De leukste handletteren Instagram accounts om te volgen


Handletteren is hotter dan ooit! Er zijn handige boeken waarin je kunt leren om te handletteren, speciale Facebookgroepen, video’s, maar natuurlijk ook Instagram accounts. Tedje en ik zijn helemaal into handlettering, en Instagram helpt maar al te goed voor wat extra inspiratie. Vandaag deel ik mijn favorieten met je.

Handletteren accounts op Instagram

Handletteren schiet met paddestoelen de grond uit! Nog geen jaar geleden had ik niet van dit fenomeen gehoord, tot ik het boek van paperfuel tegen kwam. Wat een leuk boek vond ik dit. Ik wilde dit zelf ook leren! In de tussentijd ben ik me veel gaan verdiepen en kwam ik allerlei super leuke accounts tegen die me dagelijks inspireren. Ik heb zeven accounts geselecteerd die mij het meest inspireren.

1. Natuurlijk kan paper_fuel niet ontbreken in dit lijstje, dit is toch wel de queen van handletteren. Al haar creaties zijn leuk, haar boeken steken goed in elkaar en ik vind haar überhaupt heel inspirerend. En ze komt uit Nederland, dat mogen we niet achterwege laten!

A post shared by Debbie (@handletteredtruth) on

2. handletteredtruth heeft maar liefst 222.000 volgers op Instagram, hoe bizar is dat? Elke keer als ik haar account voorbij zie komen dan denk ik: wauw! Vooral de chalkboard creaties vind ik geweldig, ik wou dat ik daar iets meer mee kon doen.

3. silbiaro heeft een wat kleiner Instagram account met 6.000 volgers – maar dat mag de pret niet drukken. Ik vind haar kalligrafie creaties denk ik het meest bijzonder, ik kan daar echt heel lang naar kijken en bedenken hoe ik dat zou aanpakken. Zoals bovenstaande foto – dat is toch geweldig?

4. Hoewel handletteringco vooral religieuze werken deelt, vind ik dit toch een fijn account. De meeste creaties zijn namelijk echt ontzettend strak en gedetailleerd afgewerkt. Ik hou er van.


5. Wederom een Nederlands account, een wat kleiner account. Ook dit mag de pret niet drukken. melanemagdalena deelt op haar account allerlei mooie creaties. Mijn huidige favoriet is toch wel bovenstaande. Ik hou van haar stijl.

6. Nog een Nederlander! typotini deelt op haar account allerlei toffe creaties. Vooral de teksten die ze uitkiest vind ik heel inspirerend. Ik vind het zo leuk om te zien hoe handletteren in opkomst is in Nederland!


7. marijketekent deelt niet alleen allerlei mooie creaties, maar geeft ook workshops. Zo leuk! Ik hou van haar inspirerende quotes en mooie afwerking.

Welke accounts volg jij op Instagram? Let me know!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Romy juni 11, 2017 at 08:43

    Wat een leuke tips! Ik ben net met handletteren begonnen en kan altijd wel wat inspiratie gebruiken. Ik vind de account van Handletters.nl ook echt een aanrader. Zij maakt boodschappenbriefjes op in handletterstijl.

  • Leave a Reply