De beste films voor valentijn
Films

De leukste films voor Valentijn

 photo valentijn.jpg

Het is bijna Valentijn! Hartjes, rozen, chocolade, beertjes, kaarten, romantisch een weekendje weg… Maar wat als je nu geen relatie hebt? Niet getreurd! Wij hebben fijne, romantische Valentijnfilms op een rijtje gezet voor je om lekker in je eentje te kijken (of met je vrijgezelle vriendinnen) met heel veel chocolade (die moet je wel voor jezelf kopen). Lekker zwijmelen bij knappe acteurs en actrices en fantaseren over jouw toekomstige relatie… 

Letters to Juliet

De jonge Sophie en haar vriend genieten van het rustieke leven in romantisch Verona, Italië. Het idyllische stadje van Shakespeare’s Romeo and Juliet inspireert Sophie zelfs zich aan te sluiten bij de vrijwilligers die terugschrijven op onbeantwoorde liefdesbrieven. Die kunnen verliefde zielen achterlaten in een muur met de gedachte dat de ‘secretaressen van Juliet’ ze zullen beantwoorden. Dan vind Sophie een brief uit 1957 in de muur. Het verhaal is zo romantisch dat Sophie besluit terug te schrijven naar de vrouw die de brief ooit in Verona achterliet. Dat roept zoveel mooie herinneringen op bij de ontvangster dat ze terugkeert naar het zonovergoten Italië. Samen met Sophie gaat ze op zoek naar de verloren liefde waar ze zoveel jaar terug over schreef. Maar geen van beiden kan vermoeden wat hun zoektocht naar romantiek hen zal brengen…

Italië, liefde, zon, lekker eten, ijsjes, romantiek… De perfecte ingrediënten voor een heerlijk avondje zwijmelen.

Crazy, Stupid, Love 

Cal Weaver (Steve Carell) is een degelijke veertiger die denkt dat zijn huwelijk perfect is, totdat zijn vrouw Emily (Julianne Moore) een scheiding aanvraagt. Cal is weer vrijgezel en voelt zich verloren. Maar dan ontmoet hij Jacob Palmer (Ryan Gosling), een ware ladykiller die hem helpt de liefde en zijn mannelijkheid terug te vinden. Terwijl ongepaste verliefdheden en romantische ontmoetingen de revue passeren, ontdekken Cal en Jacob dat een player zijn zonder de juiste partner niet alleen dwaas en dom is: het is onmogelijk!

Dit is een echte must-see! Wat denk je van Ryan Gosling gekleed in de meest sexy maatpakken en, nog tweehonderd keer beter: in ontbloot bovenlijf…

The Notebook 

De film begint met een oude man die een liefdesverhaal uit de jaren ’40 voorleest aan een oude vrouw in een verpleeghuis. Het verhaal gaat over de tieners Noah Calhoun en Allie Hamilton. Noah is een arme jongen die werkt bij een houtbedrijf. Allie is een meisje uit een ontzettend rijke familie, haar toekomst ziet er rooskleurig uit: ze gaat studeren in New York. Ze ontmoeten elkaar op de kermis waar Allie op vakantie is. Ze worden verliefd, het is een echte summer romance. De ouders van Allie accepteren de relatie van het jonge stel niet. Noah heeft geen toekomst, ze verschillen teveel van elkaar. Aan het einde van de zomer worden ze gescheiden en Noah schrijft haar iedere dag van het komende jaar een brief.

Een echte klassieker, die kan niet ontbreken in dit lijstje! Wij hebben een crush op Ryan Gosling, dat kun je wel merken. Een tip voor de mensen met Netflix: The Notebook is vorige week aan het assortiment toegevoegd!

Valentine’s Day

Enkele koppels in Los Angeles beleven elk op hun eigen manier de meest romantische dag van het jaar: Valentijnsdag. Voor de een pakt de dag goed uit, voor de ander lijkt alles juist rampzalig te verlopen. Er wordt ruzie gemaakt, maar ook gezoend. Er worden allerlei ontdekkingen gedaan en dingen opgebiecht, maar er is ook een huwelijksaanzoek en een spontane ontmoeting. Voor alle stelletjes geldt dat de dag anders verloopt dan ze van tevoren bedacht hadden.

Een fijne mozaïekfilm met een heleboel bekende acteurs! Ashton Kutcher blijft leuk, in iedere film waarin hij speelt.

P.S. I love you 

Holly (Hilary Swank) en Gerry (Gerard Butler) vormen een gelukkig, jong stel. Wanneer Gerry plotseling overlijdt, is Holly dan ook ontroostbaar. Ze gaat niet meer naar buiten en verwaarloost zichzelf. Haar moeder (Kathy Bates) en vriendinnen kunnen niet meer tot haar doordringen en het lijkt erop dat Holly een hele tijd nodig zal hebben om haar verdriet te verwerken. Totdat er op een dag een verrassing voor haar bij de post zit: een brief van Gerry waarin hij haar opdrachten geeft.

Bij deze film heb ik echt non-stop moeten huilen. Ja, ook de tweede en de derde keer dat ik hem zag. Een prachtige film! Niet heel geschikt om met je vriendje of lover te kijken, maar zéker wel met een stel meiden of lekker in je eentje op de bank onder een dekentje. Met popcorn en chocolade en cola.

The Best of Me 

In het voorjaar van 1984 vielen scholieren Amanda Collier en Dawson Cole als een blok voor elkaar. Hoewel ze volstrekte tegenpolen waren, leek hun liefde sterker dan de harde realiteit van hun levens in het kleine stadje Oriental, North Carolina. Maar in de zomer van hun laatste schooljaar werd het jonge stel uit elkaar gedreven door een ingrijpende gebeurtenis die hun levens in tegengestelde richtingen stuurde.Vijfentwintig jaar later komen Amanda en Dawson terug naar Oriental voor de begrafenis van Tuck Hostetler, hun oude mentor. Tijdens dat ene weekend in hun geboorteplaats rakelen de ex-geliefden pijnlijke herinneringen op en realiseren ze zich dat de dromen uit hun schooltijd nooit zijn uitgekomen. Samen proberen ze uit te zoeken of hun verloren liefde sterk genoeg is om het verleden terug te draaien.

Lekker zwijmelen bij een heerlijk, romantisch verhaal!

Wat is jouw favoriete zwijmelfilm? 

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Annabel februari 12, 2015 at 14:29

  The notebook en Letters to Julliet zijn heel erg leuk!

 • Reply beautifulday4makeup februari 12, 2015 at 15:03

  Wat een prachtige films heb je uitgekozen!

 • Reply Nynke-Boudien februari 12, 2015 at 17:08

  Gisteravond was Valentine’s Day op tv, die heb ik natuurlijk gekeken. Verder blijft The Notebook mijn ultieme favoriete film, dus die zou ik altijd aanraden!

 • Reply Shaz februari 12, 2015 at 17:12

  Ja dit zijn echt mijn favoriete zwijmelfilms. Veel films van Nicholas Sparks staan op mijn lijstje.

 • Reply Kelly februari 12, 2015 at 18:16

  The best of me wil ik nog graag zien!

 • Reply Esther februari 12, 2015 at 19:30

  P.s i love you en the notebook zijn zo mooi!

 • Reply Jessica februari 13, 2015 at 22:50

  Op 1 na (Crazy, Stupid, Love) heb ik ze allemaal gezien. Stuk voor stuk goede keuzes :D. Letters to Juliet heb ik ook al vaak herbekeken! ^^

 • Reply Annika februari 14, 2015 at 12:30

  PS. I love you! ❤️❤️❤️

 • Reply Lieke februari 14, 2015 at 16:53

  Valentine’s Dat vind ik echt nog steeds een super leuke film 😀

 • Leave a Reply