Films

De leukste animatiefilms #2

 photo animatiefilms.jpg

Een hele poos terug zette ik een aantal leuke animatiefilms voor jullie op een rijtje. Dat artikel werd super goed ontvangen: tijd voor een deel 2 van de leukste animatiefilms. 

Big Hero 6

Een vrij nieuwe film in animatiefilmland: Big Hero 6. De film gaat over de veertienjarige Hiro, een jongen die heel goed is in robotvechten. Zijn oudere broer Tadpashi vindt het maar niets en moedigt hem aan om iets nuttigs te doen, zodat hij naar de universiteit kan gaan. Hiro activeert per ongeluk de robot van zijn broer, Baymax. Een grote, witte, ballonachtige lieve robot. Zijn broer heeft hem geprogrammeerd als robot in de gezondheidszorg.

Dit is een van de leukste animatiefilms tot nu toe gemaakt. Ik heb zo hard moeten lachen bij sommige stukjes en de film is ook nog eens ontzettend spannend. Dit is echt een hele leuke animatiefilm!

Tangled

Het verhaal over prinses Rapunzel, die als baby is gestolen uit het paleis van haar ouders en door een heks genaamd Mother Gothel wordt opgesloten in een verborgen hoge toren, waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de toren te verlaten om te zien waar de vreemde lichten, die ze elk jaar op haar verjaardag ziet, vandaan komen. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste, crimineel van het koninkrijk, Flynn Rider, langs haar toren komt en naar boven klimt om zich te verstoppen. Ze maken samen de afspraak om uit de toren te ontsnappen en op zoek te gaan naar de lichten. Onderweg ontmoeten ze vele hilarische figuren en beleven ze een magisch avontuur.

Wij zijn allemaal fan van de film Tangled! Animatiefilms zijn echt niet alleen voor kinderen… Deze film is ook érg leuk voor volwassenen. Een heerlijke feelgood film met allerlei cute liedjes en natuurlijk, het kan ook niet anders, een happy ever after.

The Book of Life

Manolo’s magische reis gaat over de jonge Manolo die moet kiezen tussen zijn hart en wat zijn familie van hem verwacht. Maar voordat hij zijn keuze maakt, beleeft hij een ongelofelijk avontuur als hij in drie fantastische werelden geconfronteerd wordt met zijn grootste angsten. Onder begeleiding van grote pop hits in een nieuw jasje moedigt de film ons aan om het verleden te vieren terwijl we ons richten op de toekomst.

The Book of Life is een geweldig grappig verhaal, maar ook erg mooi met een prachtige achterliggende gedachte. In deze film weten ze de dood op een grappige manier te verpakken. Ook zitten er allemaal bekende liedjes in, wat het extra leuk maakt!

Hotel Transylvania

Welkom in Hotel Transylvania, Dracula’s luxueuze ‘vijf-stakenresort’, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven, bevrijd van de bemoeienissen van de menselijke wereld. Maar hier is een weinig bekend feit over Dracula: hij is niet alleen prins van de duisternis, hij is ook vader. Overbeschermend voor zijn tienerdochter Mavis, fabriceert Dracula uitgebreide gevaren om haar avontuurlijke instelling te ontmoedigen.

Deze animatiefilm is een beetje ‘eng’ gemaakt, maar toch zit er een ontzettende dosis humor in. Het zijn allemaal gekke wezens, zoals geesten, onzichtbare mensen en vampiers en dat maakt het verhaal erg leuk. Daarnaast geeft de film ook nog een mooie boodschap mee en iedereen kent de plek waar de film zich afspeelt.

Madagascar

“I like to move it, move it!” Wie kent Madagascar niet? Het blijft een van de leukste animatiefilms. Het verhaal gaat over een aantal dierentuinbewoners die ontsnappen en vluchten naar het Afrikaanse eiland Madagaskar. In de film zijn de avonturen van Marty de zebra, Alex de leeuw (de grote ster van de dierentuin) , Gloria het nijlpaard en Melman de giraffe te bewonderen. En natuurlijk: de pinguïns en de aapjes!

Wat is jouw favoriete animatiefilm?

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) februari 20, 2015 at 09:49

  Madagascar blijf ik ook geweldig vinden, die heb ik echt meer dan twintig keer gezien haha 🙂 Ook vind ik Up en Shrek heel leuk. Big Hero 6 wil ik snel gaan zien, hij lijkt me best cool (en Fall Out Boy heeft er ook een lied voor geschreven dus dat is een extra reden om de film te zien 😛 )

 • Reply beautifulday4makeup februari 20, 2015 at 10:26

  Big hero is zo goed. Ik lag af en toe plat van het lachen

 • Reply Shaz februari 20, 2015 at 11:22

  Big Hero 6 en The Book of Life wil ik nog graag zien. Mijn favoriet is nog steeds die van Shrek.

 • Reply F februari 20, 2015 at 12:19

  Ik heb ze allemaal gezien. Dol op animatiefilms haha

 • Reply Vanessa februari 20, 2015 at 12:24

  Wrech-it-Ralph is ook zeker een aanrader vind ik! Maar sowieso is Tangled mijn favoriet 😉

 • Reply Esther februari 20, 2015 at 16:14

  Ik ben benieuwd naar big hero 6!

 • Reply Jessica februari 20, 2015 at 17:31

  Erg leuk is ook The Penguins of Madagascar die dus geheel gewijd is aan de Penguins! Ik heb zó hard gelachen!

 • Reply Daphne februari 21, 2015 at 02:03

  Big Hero 6 is zo ontzettend leuk ja! En oh, The Book of Life is ook echt prachtig gemaakt! Tangled heb ik eigenlijk nog nooit gezien, bedenk ik me nu. Slecht, slecht, slecht.

 • Reply Take a look at my life: Februari #4 | Teddlicious februari 22, 2015 at 05:00

  […] Op de foto met Baymax van Big Hero 6, een film die ik vorige week keek. Animatiefilms zijn zo leuk! Ik schreef er toevallig nog een artikel over op Adorable Books. *klik* […]

 • Reply Henriet juli 7, 2016 at 11:01

  Big Hero 6 en Tangled zijn zoo leuk!

  Hebben jullie Epic ook al gekeken?

 • Leave a Reply