De laatste zet
Adorable Bookclub,  Young adult

De laatste zet (Het Hawthorne-mysterie #3) – Jennifer Lynn Barnes

Eindelijk! Het laatste deel van de populaire boekenserie het Hawthorne-mysterie is verschenen. Onlangs viel het boek bij Sara, van de Adorable Bookclub, op de deurmat. Haar verwachtingen waren torenhoog. Benieuwd wat ze ervan vond? Lees dan snel verder.

Waar gaat De laatste zet over?

Jennifer Lynn Barnes heeft met het Hawthorne-mysterie een van de meest verslavende series van het jaar geschreven. Met ‘De laatste zet’ komt deze fantastische reeks tot een eind en krijgen we (hopelijk) alle antwoorden op de raadsels die we al twee epische boeken lang proberen te ontwarren.
Laat je opnieuw meeslepen door list en bedrog, raadsels, mysteries, de ondoorgrondelijke Hawthorne-broers en kom er eindelijk achter of de opzet van de oude Tobias Hawthorne is geslaagd toen hij al zijn miljarden naliet aan de onbekende Avery Grambs.

In het eerste deel van het Hawthorne-mysterie erft de straatarme Avery Kylie Grambs het fortuin van de voor haar onbekende miljardair Tobias Hawthorne. Waarom de miljardair haar kiest als de erfgename van al zijn geld en bezittingen is onbekend. Avery is vastbesloten om te ontdekken: waarom ik? In dit laatste deel van de populaire boekenserie wordt Avery achttien en woont ze al bijna een jaar in Hawthorne huis. Voordat het fortuin officieel van haar is, staat haar nog een laatste spel te wachten. Samen met de Hawthorne broers en een mysterieus meisje zet Avery alles op alles om dit nog grotere en gevaarlijkere spel uit te spelen.

‘De laatste zet is zo spannend dat ik soms mijn adem even inhield’

Tijdens het lezen van deel drie kwam ik er weer achter waarom ik zo verliefd ben op deze boekenserie. Het zit boordevol raadsels, plot twists en geheimen. Daarnaast zorgen de korte hoofdstukken voor een lekker tempo en de constante actie maakt dat je het boek nauwelijks kan wegleggen. Ook is het zo extreem spannend dat ik soms mijn adem even inhield. Tot slot is de intense romantiek om van te smullen.

Dit laatste deel in de serie is een waardige afsluiting van het Hawthorne-mysterie. Alle belangrijke personages krijgen meer diepte. Het nieuwe mysterieuze meisje is een interessante aanvulling op de dynamiek van de groep. En de laatste openstaande vragen worden beantwoord; eindelijk kom je erachter waarom Tobias Hawthorne voor Avery koos als zijn erfgename. Mijn verwachtingen voor dit slotdeel waren torenhoog en zijn gelukkig helemaal waargemaakt. Ik vind het wel heel gek dat het Hawthorne-mysterie nu echt klaar is. Het voelt heel bitterzoet. Ik heb de afgelopen twee jaar in ieder geval heel erg genoten van deze serie en kijk er naar uit wat schrijfster Jennifer Lynn Barnes nog meer voor ons in petto heeft. Maar voor nu, als je mij wilt excuseren, moet ik even bijkomen van de laatste honderd bladzijden.

Pluspunten:
+ Korte hoofdstukken. Geen tot weinig irrelevante bijzaken in het verhaal.
+ Een sterk plot.
+ Heerlijke afsluiter van de serie.
+ Nog meer geheimen, plot twist, raadsels, romantiek en actie.

Minpunten:
– Bijfiguren in dit deel soms interessanter dan hoofdpersoon.
– Neee dit is alweer het einde!

Bestel het boek hier bij Bol.com

de laatste zet

Titel: De laatste zet
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Verschenen: September 2022
Pagina’s: 392
Uitgeverij: Blossom Books

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *