de l van liefde
Boekrecensies,  Roman

De L van liefde – Kate Clayborn

De L van liefde van Kate Clayborn lag al een tijdje op mijn stapel met boeken die ik nog wilde lezen. Eindelijk maakte ik tijd voor dit zoetsappige boek en hier vind je mijn recensie van dit boek!

Waar gaat De L van liefde van Kate Clayborn over?

Meg heeft een bloeiende carrière als ‘handletteraar voor de sterren’ – ze creëert handgemaakte agenda’s, planners en trouwkaarten voor haar rijke klanten. Als ze tijdens een opdracht zo haar twijfels heeft over de slagingskansen van het voorgenomen huwelijk van de twee mensen tegenover haar, is dat haar eigen zaak. En het is niet met opzet dat ze die twijfels in de opdracht verwerkt, maar ze verwacht niet dat het iemand op zal vallen…

In de L van liefde volgen we Meg, die handletteraar is. Een super origineel beroep, dat kom je niet vaak tegen in boeken! Pluspunten dus. Dan ontmoet ze Reid, die samen met zijn verloofde naar haar komt om een trouwkaart te laten ontwerpen. Maar ook hier haalt Meg haar ’trucje’ uit; ze verwacht dat dit huwelijk geen stand houdt. En gelijk heeft ze als Reid een jaar later voor haar neus staan. Hoe had zij gezien wat hijzelf had gemist?

Maar Meg heeft geen tijd voor hem. Ze heeft deadlinestress en een complete writer’s block. Om van hem af te zijn, belooft ze hem haar geheim te vertellen als hij haar helpt haar inspiratie terug te vinden. De middagen die ze samen door haar geliefde New York lopen, geven haar een nieuw beeld van de stad – en van de intrigerende man die naast haar loopt. Maar Reid is vastbesloten New York vaarwel te zeggen, dus als Meg hem van het tegendeel wil overtuigen zal ze op zoek moeten gaan naar wat hém inspireert…

‘De L van liefde is een origineel verhaal dat zich als een film in je hoofd afspeelt’

Om eerlijk te zijn had ik wat moeite met het lezen van dit boek. Het verhaal kwam langzaam op gang, en dat zorgde ervoor dat ik het boek steeds weglegde en niet verder wilde lezen. Ongeveer halverwege kwam het verhaal tóch op gang en heb ik het eigenlijk in één ruk uitgelezen. Het leuke aan dit boek vind ik dat het zich in New York afspeelt: het verhaal gaat als een film door je hoofd. Het zal mij niet verbazen als hier een film over wordt gemaakt… Megs wereld bestaat uit letters en ik vond het heel leuk om alle details over schreefloze letters en verborgen boodschappen hierachter te lezen. Al met al vond ik De L van liefde een originele roman. Geef deze feel good absoluut een kans!

Heb jij De L van liefde al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

de l van liefde

Titel: De L van liefde
Auteur: Kate Clayborn
Verschenen: oktober 2020
Pagina’s: 352
Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein

bol-button

Rating: 3,5/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *