De kroon en het hart
Adorable Bookclub,  Young adult

De kroon en het hart (Royal Horses #1) – Jana Hoch

Sara van de Adorable Bookclub las het boek Royal Horses 1 – De kroon en het hart. Benieuwd wat ze ervan vond? Lees dan snel verder!


Waar gaat Royal Horses 1 – De kroon en het hart over?

De zestienjarige Grace heeft niet zo veel met paarden – en nog minder met prinsen en prinsessen. Toch komt haar zomerstage in de stoeterij van de koninklijk familie precies op het goede moment. Alleen krijgt ze al op de eerste dag ruzie met Edward, de paardentrainer. Hij verdenkt haar ervan een geheim te hebben en haalt alles uit de kast om erachter te komen wat het is. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, komt kort na deze aanvaring prins Tristan aan bij het koninklijke buitenverblijf en zet hij Grace’ leven op zijn kop. Veel te laat beseft ze dat ze verliefd aan het worden is… en ook nog eens precies op een jongen bij wie ze eigenlijk ver uit de buurt zou moeten blijven.

Nadat Grace iets ergs is overkomen, gaat ze op zoek naar haar broer voor steun. Die avond is hij echter onbereikbaar, hij bevindt zich op een exclusief feest. Wanneer het Grace niet lukt om langs de bewaking van dit feest te komen, besluit ze door een raam te klimmen. Een jongen genaamd Edward betrapt haar en hun eerste ontmoeting is nogal onaangenaam. Hij gedraagt zich arrogant en zij gebruikt hem om te ontsnappen aan de bewakers. 

Vervolgens gaat het verhaal verder op het moment dat Grace onderweg is naar de paardenstoeterij voor een zomerstage. Ze hoopt hier tijdelijk te ontsnappen aan die verschrikkelijke avond. Alleen gaat dat niet lukken, want de paardentrainer van de stoeterij blijkt Edward te zijn, de arrogante jongen van het feest. Hij zal alles op alles zetten om achter hetgeen te komen dat Grace is overkomen.

‘Ik ben geen paardenmeisje, maar De kroon en het hart is heerlijk’

Wat heb ik toch van dit boek genoten! Het zit boordevol romantiek, de setting is weer eens iets heel anders en ook de humor is erg leuk. Het verhaal begint gelijk spannend en mysterieus. Je weet niet wat ervoor heeft gezorgd dat Grace inbreekt op het feest en waarom ze haar vakantie wil door brengen op een stoeterij zonder enig verstand van paarden. Ik kon niet stoppen met lezen en elke dag keek ik uit naar de momenten waarop ik het boek weer kon openslaan.

Ook als je geen verstand van paarden hebt, is het een heerlijk en goed te volgen verhaal. De band tussen paard en mens wordt ontzettend goed beschreven. Zo ben ik geen paardenmeisje – mijn zeven rijlessen als klein meisje waren geen succes haha – toch droomde ik even over het hebben van een eigen paard. Het enige dat ik miste was wat meer diepgang bij sommige personages. Ik was namelijk benieuwd naar een aantal beweegredenen die nu uit het niets leken te komen. Maar dat is zeker een mooie mogelijkheid voor de volgende twee boeken in de serie. Ik kijk in ieder geval heel erg naar de verschijning van deel twee. De cover is trouwens prachtig versierd met goudfolie, echt een pareltje in mijn boekenkast!

De kroon en het hart

Titel: De kroon en het hart
Auteur: Jana Koch
Verschenen: augustus 2021
Pagina’s: 384
Uitgever: Best of YA
bol-button

Rating: 4,5/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *