Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Young adult

De kroon en de nacht (Royal Horses #3) – Jana Hoch

Sara van de Adorable Bookclub las het laatste boek in de Royal Horses serie. Benieuwd of de trilogie het waard is om aan te schaffen? Lees dan snel verder!

Waar gaat Royal Horses 3 – De kroon en de nacht over?

Toen Grace ontdekte dat Edward eigenlijk prins Tristan was, stond ze voor een keuze. En ze heeft een besluit genomen. Voor hem. Maar nu staat hun liefde voor de allerbelangrijkste beproeving… Ze wilde nooit een prinses zijn. En toch zijn alle camera’s op haar gericht en wordt elke stap die ze naast Edward zet nauwlettend in de gaten gehouden. Ze realiseert zich al snel dat het glamoureuze leven van het koningshuis alles verandert: haar relatie met Edward, maar ook haarzelf. Te midden van alle schandalen en intriges kan Grace alleen bij de paarden haar toevlucht vinden. En terwijl Edward zijn rol als prins steeds serieuzer moet nemen, twijfelt Grace. Is ze echt bereid om haar eigen dromen op te geven voor de liefde?

Het leven van Grace veranderde op slag toen ze wereldwijd bekend kwam te staan als de grote liefde van de prins van Engeland. Ze verhuist naar het koningshuis en kan niet meer zomaar buiten de paleismuren treden zonder toestemming en beveiliging. Daarnaast wordt ze overspoeld met strenge lessen over dans, etiquette en mediatraining. Voor haar examenjaar heeft Grace nauwelijks tijd, net zoals voor Edward en de paarden. Door al dat ‘koninklijke gedoe’ voelt het alsof de regie over haar eigen leven niet langer meer bij haarzelf ligt. Hier had Grace zich nooit op kunnen voorbereiden toen ze verliefd werd op Edward, toen ze dacht dat hij een gewone staljongen was.

In het laatste deel van de trilogie denkt Grace dat ze maar twee opties heeft: Edward verliezen, maar wel de vrijheid over haar eigen leven behouden. Of: bij Edward zijn, maar hierdoor moeten doen wat anderen haar opdragen. Ze houdt ontzettend veel van hem en hij van haar, maar is hun liefde sterk genoeg?

‘Deze serie is echt de moeite waard om te lezen’

Deel drie begint gelijk spannend. Het verhaal start met een proloog waarin de auteur een situatie beschrijft die acht weken in de toekomst gaat plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat de lezer zich afvraagt: wat is er gebeurd? Hoe heeft het tot deze gebeurtenis kunnen leiden? Vervolgens neemt ze de lezer weer mee terug naar het heden. Maar de proloog blijft natuurlijk als een donderwolk boven je hoofd hangen en je wilt ontzettend graag weten waarom dit gaat gebeuren.

Dit is denk ik mijn favoriete deel uit de serie. Aan alles merk je dat Grace en Edward ontzettend zijn veranderd en een grote groei hebben doorgemaakt. Zowel individueel als samen. Mijn favoriete momenten zijn de scènes waarin ze alleen met z’n tweeën zijn. Zo maken ze bijvoorbeeld de impulsieve beslissing om het paleis te ontvluchten en samen tijd door te brengen in een klein stadje. Je leest dat ze er alles aandoen om hun relatie te laten slagen, ondanks alle hindernissen en obstakels.

De Royal Horses-serie is echt de moeite waard om te lezen. Naast dat het een heel vermakelijk verhaal is, slaagt de auteur er in om origineel te zijn door paarden zo’n grote, belangrijke rol te laten spelen. Je leest hoe Grace eerst helemaal niets over deze dieren afweet, om er vervolgens helemaal verliefd op te worden. Dit beschrijft de auteur heel goed, ook voor degene onder ons die niks met paarden hebben. Met de koninklijke paardenstoeterij schetst de auteur een unieke setting die ik zelf nog niet eerder in een boek voorbij heb zien komen en die heel leuk is. Nu de trilogie compleet is, staan ze met zijn drieën echt te schitteren in mijn boekenkast. Ik heb ontzettend veel van alle drie de delen genoten.

Pluspunten:
+ Heerlijke drama, romantiek en humor met een koninklijk tintje.
+ Ook een leuke trilogie voor als je geen paardenmeisje bent.
+ Jana Hoch is zelf paardentrainer en weet dus precies waar ze het over heeft!
+ Een love interest die je vlinders bezorgt. Dubbel pluspunt: hij is ook nog eens een prins!

Minpunten:
– Afscheid nemen van deze wereld en personages.
– Ik had graag meer willen lezen over Liv, de beste vriendin van Grace, ze is echt heel leuk.

Meer recensies lezen van de boeken van Jana Hoch? Klik dan hier.

De kroon en de nacht

Titel: De kroon en de nacht (Royal Horses #3)
Auteur: Jana Hoch
Verschenen: november 2022
Pagina’s: 368
Uitgever: van Goor
bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.