Adorable Bookclub,  Young adult

De kroon en de droom (Royal Horses #2) – Jana Hoch

Sara van de Adorable Bookclub las het boek Royal Horses 2 – De kroon en de droom van Jana Hoch. Benieuwd of ze deel 2 net zo’n heerlijk verhaal vond als deel 1? Lees dan snel verder!

Waar gaat Royal Horses 2 – De kroon en de droom over?

Dompel je onder in de koninklijke wereld van intriges en geheimen. Paparazzi, flitsende camera’s, schandalen – Grace’ leven staat van de ene op de andere dag op zijn kop. En daar is er maar één schuldig aan. Edward. Of liever: prins Tristan. Grace voelt zich nog steeds verraden door zijn leugens. Waarom heeft hij haar niet verteld wie hij werkelijk is?

Maar wanneer Edward voorstelt om samen de pers te ontvluchten, kan Grace geen nee zeggen. Vooral omdat haar hart nog steeds sneller gaat kloppen als ze Edward met de paarden aan het werk ziet. Of als hij haar op die bepaalde manier aankijkt… Maar is Grace echt klaar om zijn wereld in te stappen?

Aan het einde van deel 1 komen we erachter dat Edward tegen Grace heeft gelogen over iets heel groots. Hij blijkt namelijk niet Edward, de paardentrainer van de koninklijke stoeterij te zijn, maar Tristan, de prins van Engeland! Grace voelt zich verraden en verbreekt het contact tussen hen. Met een gebroken hart keert ze terug naar huis.

In Royal Horses 2 – De kroon en de droom is Grace alweer een tijdje thuis en is ze aan een nieuw schooljaar begonnen. Edward kan ze echter niet vergeten, hoe hard ze ook haar best doet. Als ze met haar beste vriendin een paardenrace bezoekt, staat Edward onverwachts op het podium. Wanneer hij Grace in het publiek ziet zitten, vergeet hij opslag al zijn verplichtingen. Hij rent naar haar toe en door deze actie wordt Grace in een klap wereldwijd nieuws. Opeens wordt ze overal achtervolgt door de paparazzi en in de kranten wordt gespeculeerd over wat zij voor de prins betekend. Wanneer Edward voorstelt om een tijdje onder de radar te blijven door naar de paardenstoeterij te gaan, kan ze moeilijk nee zeggen.

‘Deel 2 uit de Royal Horses serie is net zo heerlijk als het eerste boek’

Van Royal Horses 1 heb ik ontzettend genoten. Ik was daarom erg benieuwd hoe deel 2 me zou bevallen. Gelukkig kan ik jullie mededelen dat ook Royal Horses 2 – De kroon en de droom een heerlijk verhaal is. Je wordt weer lekker ondergedompeld in een wereld vol romantiek, drama en humor. Wederom word je als lezer meegenomen naar de koninklijke stoeterij om tijd met Grace, Edward en de paarden te spenderen, maar daar blijft het niet bij. Dit keer maak je ook kennis met de royal family en bezoek je het paleis. Ook dit deel is goed te volgen als je totaal geen verstand van paarden hebt. De taferelen en scènes worden heel duidelijk beschreven; je merkt dat de schrijver zelf een paardentrainer is.

Centraal in dit verhaal staat dat Grace maar een normaal meisje is, die opeens wordt meegetrokken in een wereld vol glamour, paparazzi en hoffelijkheidsregels. Wat ik zo leuk aan haar vind, is dat ze na deze drastische verandering toch nog steeds zichzelf blijft. Ook erg leuk: dit boek deed me denken aan een aantal van mijn favoriete romantische komedies, zoals The Princess Diaries en The Prince & me. Dus als je ook gek bent op dat soort films is deze serie zeker iets voor jou!

Pluspunten:
+ Ook een heerlijk verhaal voor als je geen paardenmeisje bent.
+ Perfect voor fans van films, zoals The Princess Diaries en The Prince & me, en boeken, zoals The Selection.
+ Jana Hoch is zelf paardentrainer en weet dus precies waar ze het over heeft!
+ Een love interest die je vlinders bezorgt. Dubbel pluspunt: hij is ook nog eens een prins!
+ Net zoals deel 1 is ook dit boek prachtig versierd met goudfolie. Een pareltje in je boekenkast.

Minpunten:
– Aan het begin mocht de auteur meer op de gebeurtenissen van het vorige boek terugblikken.
– Grace kon wat mij betreft meer contact met haar eigen vrienden/familie hebben, zodat je als lezer beter begrijpt wat er allemaal in haar hoofd afspeelt tijdens zo’n drastische verandering in haar leven.

Meer recensies lezen van de boeken van Jana Hoch? Klik dan hier.

Gallant

Titel: De kroon en de droom (Royal Horses #2)
Auteur: Jana Hoch
Verschenen: april 2022
Pagina’s: 368
Uitgever: van Goor
bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *