De kleuren van magie
Fantasy,  Young adult

De kleuren van magie (Schemering #1) – V.E. Schwab

De kleuren van magie is het eerste deel in de Schemering-trilogie, geschreven door de populaire auteur V.E. Schwab. Ze heeft inmiddels een hoop mooie titels op haar naam staan. Ik was erg benieuwd naar het eerste deel van de serie en vertel je wat ik er van vind!

Waar gaat De kleuren van magie over?

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

De kleuren van magie draait om Kell. Hij leeft in Londen, maar er bestaan vier variaties van Londen. Hij is een bijzondere magiër: er zijn niet veel mensen die kunnen reizen door de verschillende werelden. Hij doet allerlei rare zaken in Londen en keert regelmatig terug om opdrachten te vervullen in de andere varianten van Londen. Dan ontmoet hij Lila: een zakkenroller die in Grijs Londen leeft. Lila is een slimme meid en gaat met Kell mee op avontuur om een opdracht te vervullen.

De kleuren van magie leek me echt een heel leuk boek om te lezen. Al eerder las ik boeken die zich in verschillende dimensies afspreken en iedere keer weten dit soort boeken me te boeien. Ik kan je verzekeren dat ook dit verhaal mij in zijn greep had. Dat komt niet alleen door de fijne schrijfstijl van V.E. Schwab. Dat komt ook omdat het verhaal supergoed is neergezet. Iedere stad is heel anders van elkaar, dat maakt het verhaal leuk.

De kleuren van magie heeft een supergoed verhaal’

Het verhaal bevat de nodige hoeveelheid actie en gevechten. Hierdoor is het een heel spannend verhaal. Ook bevat het boek veel plottwists en clifhangers, waardoor je onmogelijk kunt stoppen met lezen. Het leuke is dat de personages een heel andere achtergrond hebben. Ze lijken niet op elkaar, maar vullen elkaar prima aan.
Dit boek draait vooral om het bouwen van de werelden waarin Kell en Lila leven. Dat merk je goed. Dit boek draait namelijk vooral om hen en niet om de andere personages.

Wil je beginnen met fantasy? Dan kan ik dit boek van harte aanraden. Ook voor de fervent fantasy-lezer is het een heerlijk boek om te lezen, je vliegt er namelijk doorheen.

Pluspunten:
+ Mooie instapper als je wil beginnen met fantasy
+ De serie bevat ‘maar’ 3 boeken, wat fijn is als je niet van grote series houdt
+ Veel plottwists en cliffhangers
+ De werelden zijn heel tof waarin Lila en Kell leven
+ En: Lila en Kell zijn superleuke personages

Minpunten:
– Ik miste hier en daar wat verdieping, maar dat komt wellicht omdat er nog een deel 2 en 3 zijn!

Meer recensies lezen van de boeken van V.E. Schwab? Klik dan hier.

De kleuren van magie

Titel: De kleuren van magie
Auteur: V.E. Schwab
Verschenen: januari 2019
Pagina’s: 416
Uitgever: Boekerij
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.