Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  New Adult

De kleur van Colorado – Rebecca Yarros

Heerlijk met een boek de zon in. Dat is gelukkig een van de dingen die we kunnen blijven doen! Al moet het zonnetje wel schijnen 😉 Gelukkig was het de afgelopen dagen weer heerlijk weer. Sophie van de Adorable Bookclub merkt meteen dat ze dan dolgraag even buiten gaat lezen zodra het kan. Ze las De kleur van Colorado van Rebecca Yarros razendsnel uit zodra het zonnetje begon met schijnen.

Waar gaat De kleur van Colorado over?

Camden Daniels keerde zes jaar geleden terug van het slagveld zonder zijn jongere broer Sullivan. Hij gaf zichzelf de schuld voor de dood van zijn broer en hij was niet de enige. Niemand in zijn woonplaats Alba in Colorado kon hem vergeven. Dus vertrok Camden – voorgoed. Of dat dacht hij tenminste. Want als zijn vader begint te dementeren, heeft hij geen keus. Hij gaat terug naar huis, terug naar de pijn én terug naar Willow, de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten.

Willow is altijd gelukkig geweest met haar rustige en simpele leven in Alba, tot een aantal jaar geleden. Haar vriendje Sullivan overleed tijdens een militaire missie. Gelukkig kon ze op de steun rekenen van de bewoners van Alba, maar haar leven opnieuw opbouwen is niet gemakkelijk. Zeker niet als haar jeugdvriend opeens terugkeert en oude wonden openhaalt.

Door een berichtje van zijn vader zegt Camden zijn carrière als militair op en komt terug naar het stadje waar hij is opgegroeid. Wanneer Camden terugkomt om zijn vader te helpen, wordt hij alles behalve hartelijk ontvangen door Art zijn vader en Xander zijn broer. De vader van Cam kampt al op jonge leeftijd met Alzheimer en hierdoor heeft Xander de zorg voor hun vader op zich genomen. Dat Cam zich ‘even’ komt bemoeien met zijn zaken, daar is hij niet direct blij mee. De enige die Cam maar al te graag weer ziet is Willow. Maar dat is vrij lastig als de rest van het stadje daar niet zo over denkt.

‘Het einde van De kleur van Colorado zag ik niet aankomen’

In het begin kostte het even tijd om in het verhaal te komen, maar al gauw neemt Rebecca Yarros je mee in de wereld van Camden en Willow en het leven in het stadje Alba. Aan het einde van het boek had ik zelfs het gevoel dat ik het stadje ook echt steeds beter kende. Ik zou bijna zeggen dat ik het mis om de laatste roddels te horen uit het stadje 😉

Daarbij omschrijft ze de lijdensweg van Art, de vader van Camden op een mooie en soms ook pijnlijk realistische manier. Persoonlijk vind ik dat echt heel fijn als het verhaal in het boek ook echt realistisch overkomt. Verder ontbreekt het in dit boek ook echt niet aan romantiek en is dit echt een boek voor jou als je van uitgebreide romantische verhalen houdt. Hoge pieken wisselen elkaar af met diepe dalen en juist dit maakt het boek zo heerlijk om door te willen lezen. Je vraagt je toch telkens af wat er nu weer gaat gebeuren. Maar het einde…, dat zag ik niet aan komen!

Klik hier om meer recensies van Rebecca Yarros te lezen.

de kleur van colorado

Titel: De kleur van Colorado
Auteur: Rebecca Yarros
Verschenen: juli 2020
Pagina’s: 446
Uitgever: Uitgeverij Zomer & Keuning

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *