De kleine bakkerij in Brooklyn - Julie Caplin
Boeken

De kleine bakkerij in Brooklyn – Julie Caplin

Nadat ik het boek Het kleine café in Kopenhagen van Julie Caplin had gelezen wist ik zeker: ik wilde meer boeken van deze fijne auteur lezen. Eindelijk was dat zo ver, ik mocht het boek De kleine bakkerij in Brooklyn lezen. In deze recensie vertel ik je of het boek De kleine bakkerij in Brooklyn, geschreven door Julie Caplin, het lezen waard is.

Waar gaat De kleine bakkerij in Brooklyn over?

Wanneer Sophie Bennings in New York aankomt, is liefde het laatste waar ze aan denkt. Ze moet haar vorige pijnlijke relatiebreuk nog verwerken, dus stort ze zich op haar werk als culinair redacteur bij een magazine. En daar werkt de knappe columnist Todd McLennan, die haar steeds maar weer afleidt…
Of ze het nu wil of niet, hij is net zo onweerstaanbaar als de zoete cupcakes in de prachtige bakkerij onder haar appartement in Brooklyn. Hoe beter Sophie en Todd elkaar leren kennen, hoe meer ze ontdekken dat liefde voor eten niet de enige passie is die ze delen. Gaat Sophie in de stad die nooit slaapt uiteindelijk toch weer in de liefde geloven?

De kleine bakkerij in Brooklyn draait om Sophie Bennings, een personage waar je ook al eerder over hebt kunnen lezen in het boek Het kleine café in Kopenhagen. Sophie krijgt door een samenloop van omstandigheden de kans om  voor een half jaar in New York te gaan: ze wordt gedetacheerd als culinair redacteur bij een magazine. Ze besluit deze kans met beide handen aan te grijpen omdat ze net een vervelende situatie in de liefde heeft meegemaakt. Daardoor is ze voorlopig klaar met liefde. Bij het magazine in New York werkt de aantrekkelijke columnist Todd McLennan en de twee hebben vrij snel een klik. Ze worden goede vrienden en Todd laat haar New York zien zoals toeristen het niet zien.

‘De kleine bakkerij in Brooklyn leest als een speer’

Sophie vlucht als het ware naar New York toe. Ze gaat wonen in een net nieuw gerenoveerd appartement in Brooklyn, boven een bakkerij, en alles is zó visueel geschreven. Je kunt het appartement voor je zien, je kunt je inleven hoe Brooklyn eruitziet en hoe Manhatten aanvoelt. Sophie zoekt rustig naar haar plek in New York en probeert weinig avontuurlijke dingen uit. Maar daar brengt haar collega Todd verandering in. Hij neemt haar op sleeptouw en laat haar alle leuke locaties van New York zien. Ondertussen speelt de bakkerij, waar Sophie boven woont, ook een belangrijke rol. Sophie wordt vrienden met de eigenaresse, helpt haar regelmatig en daardoor spelen de baksels een grote rol.

In dit verhaal staat New York, Brooklyn, lekker eten en vriendschap centraal. Het verhaal heeft een hoog feelgoodgehalte en het verhaal blijft aan de luchtige kant, daardoor leest het heel vlot. Hoewel het verhaal soms wat voorspelbaar is, heb ik me geen moment verveeld en vond ik het ontzettend leuk om dit boek te lezen. Soms komen wat zwaardere thema’s aan bod, maar door de luchtigheid van het verhaal heb je dat bijna niet door. Eén ding weet ik zeker: na het lezen van dit boek, wil ik álle boeken van Julie Caplin lezen.

Pluspunten: 
+ Het verhaal speelt zich af in Brooklyn, New York
+ De bakkerij speelt een grote rol en dat is genieten geblazen
+ Een fijn personage waar je veel empathie mee voelt
+ Leuke crossovers uit het eerste boek

Minpunten: 
– Ik mis soms wat spanning, maar dat is acceptabel

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bestel hem hier op Bol.com

De kleine bakkerij in Brooklyn

Titel: De kleine bakkerij in Brooklyn
Auteur: Julie Caplin
Verschenen: mei 2023
Pagina’s: 352
Uitgeverij: HarperCollins

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.