De jongen met twee namen
Boeken,  Young adult

De jongen met de twee namen – Maggie Harcourt

Het boek De jongen met twee namen verscheen eerder dit jaar en Emma, van de Adorable Bookclub, heeft het boek gelezen. In deze recensie lees je of hij het lezen waard is!

Waar gaat De jongen met de twee namen over?

Verliefd op de auteur van je nieuwe lievelingsboek… Samen met haar vader organiseert Lexi boekenconferenties. Vele weekenden brengt ze door in hotels en ze maakt er vrienden voor het leven. Dan leest ze een boek dat haar wereld op zijn kop zet. Wat doe je als achter het pseudoniem van je favoriete auteur die ene arrogante jongen schuilgaat? Wanneer is hij Haydn Swift en wanneer is hij Aidan Green? En op wie van de twee is Lexi verliefd aan het worden?

De vader van Lexi krijgt een debuut toegstuurd, maar omdat hij druk is met het regelen van de volgende conferenties, laat hij het lezen ervan over aan Lexi. Lexi is meteen verkocht en vindt het boek het meest fantastische boek ooit. Ze nodigt auteur Haydn Swift uit de voor de conferentie en krijgt de schrik van haar leven. Zijn naam blijkt een psuedoniem en het is die akelige Aiden die ze de vorige keer heeft weggestuurd! Vanaf dat moment staat Lexi’s wereld op zijn kop en begint de zoektocht naar een vriendschap en misschien wel meer met deze bijzondere jongen. Want wie vindt ze nu eigenlijk leuk? Aiden of Haydn?

Zodra je de eerste paar pagina’s door bent, wil je alleen nog maar verder lezen. De spanningsboog is enorm goed en je wilt gewoon weten hoe het afloopt met Lexi’s liefde. Daarbij is de wereld klein, je bent heel vaak op conferenties, maar heel interessant. Het is waarschijnlijk onbekend bij de meeste lezers, maar tegelijkertijd ook vertrouwd, en daarom heel grappig om eens een kijkje te krijgen achter de schermen van een boekconferentie.

De jongen met twee namen is spannend, romantisch én soms herkenbaar’

Daarbij zijn Lexi en Aiden levensechte personages. Ze worstelen met zichzelf, met de wereld en met elkaar. Dit maakt ze heel herkenbaar en ook heel menselijk. Het is fijn om over mensen te lezen die niet perfect zijn, maar toch doorgaan en op de een of andere manier toch een weg vinden om alles goed te laten verlopen.

De jongen met twee namen is het perfecte boek voor booklovers. Het is spannend, romantisch, soms erg herkenbaar en je krijgt een kijkje in de wereld van de boekconferenties.

De jongen met twee namen Titel: De jongen met twee namen
Auteur: Maggie Harcourt
Verschenen: februari 2019
Pagina’s: 352
Uitgever: Young and Awesome

bol-button

Rating: 4,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *